Menu English

Dr. ShengYun (Annie) Yang

Lector Digital Business

Dr. Annie Yang is lector Digital Business bij Kenniscentrum Business Innovation. Haar onderzoek is gericht op de digitalisering van het (Rotterdamse) mkb.

Meer informatie

Dr. Shengyun (Annie) Yang

Over de lector


Annie is lector Digital Business bij Kenniscentrum Business Innovation, Hogeschool Rotterdam. Haar onderzoek richt zich op digitale transformatie, datagedreven besluitvorming, prediction markets, e-commerce, smart metering, innovatiemanagement en het inhalen van technologie.

Haar werk is gepubliceerd in de Decision Support Systems, European Management Journal, Financial Times, The Case Centre en Ivey.Ze behaalde haar Ph.D. van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.
 

Achtergrond


Sinds 2011 is Annie werkzaam in de informatie-industrie. Sinsdien heeft ze projecten geleid op het gebied van digitale en datagedreven transformatie voor internationale bedrijven. Hier werd heer passie voor digital steeds sterker wat uiteindelijk heeft geleid naar het lectoraat Digital Business. 

Ook is Annie is Certified Scrum Master (CSM) en actieve Organization and Relationship Systems (ORSC) coach op het gebied van digitale transformatie. en masterscriptiecoach bij de afdeling Technologie en Operations Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. E

Lectoraat Digital Business


De lectoraat doet onderzoek rond digitale transformatie.

Digitale transformatie is een ingewikkeld, uitdagend en evolutionair proces. Het leidt tot veranderingen in bijna elk bedrijfsonderdeel in een organisatie.  Ons onderzoek heeft als doel aan te tonen hoe een organisatie digitale technologieën en gegevens kan gebruiken om een ​​concurrentievoordeel te creëren en nog beter organisatiedoelen na te streven.

De behoefte aan experts is groot. Daarmee is de urgentie voor het hoger onderwijs om het gewenste talent op te leiden hoog. Vanuit het lectoraat Digital Business hebben we specifieke onderzoeksstromen ontwikkeld, zoals big data-volwassenheid, datamonetisering, zakelijke implicaties van (toegepaste) AI, organisatorische digitale geletterdheid en individuele datageletterdheid. Specifieke bijbehorende projecten met verschillende studieprogramma's laten studenten kennis en vaardigheden opdoen over digitale transformatie.

 

Verbinding met het onderwijs


We werken vanuit ons lectoraat nauw samen met Career Academy, Business IT & Management, International Business en Master in International Supply Chain Management. We introduceren onze onderzoeksthema's en projecten, geven gastcollege's, verzorgen onderzoeks- en scriptieprojecten en bieden externe stagemogelijkheden aan studenten.

Samen met de studenten en hun begeleiders willen we een integraal beeld krijgen van de digitale transformatie binnen Nederlandse organisaties, zoals de status quo van big data volwassenheid en de impact van AI-technologieën. We onderzoeken en experimenteren hoe een organisatie hun digitale data-assets kan inzetten.
 
Annie geeft gastcolleges aan de minor Fieldlab Leiderschap. Studenten werken hier aan een opdracht op basis van de case "Data monetisation: A story of Dashmote",  om zo hun kennis en begrip van leiderschap in digitale en datagedreven transformatie te versterken.

Daarnaast is de minor Data-driven Solution opgericht. De minor wordt geleid door dovcent-onderzoeker Alfons Looman. Het heeft als doel de onderzoeksresultaten van ons vorige door KIEM gesubsidieerde project "Data Literacy" te realiseren - onze studenten te verbeteren met adequate datacompetenties door onderzoek, onderwijs en bedrijfspraktijken te combineren.

De synthese van onderzoek, onderwijs en bedrijfspraktijken stelt ons in staat om de collectieve wijsheid te realiseren en samen met de toekomst van de wereld een betere en duurzame toekomst te creëren.

Dr. Shengyun (Annie) Yang Lector Digital Business

Openbare les 'Turning Data into Strategic Assets'

Op 17 november 2020 vond de openbare les van Annie Yang plaats. Een online openbare les die via livestream te volgen was.  

Bekijk hier de openbare les

Volg de lector

Op social media

  

Project(en)

Van Dr. ShengYun (Annie) Yang

Publicatie(s)

Van Dr. ShengYun (Annie) Yang
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen