Menu English

Argos process mining

Onderzoek naar processen en kwaliteit in zorginstellingen

Zorgorganisaties staan onder grote druk tot het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg, hulp of ondersteuning. Daarnaast wordt het klantperspectief steeds belangrijker (=”patient journey”). Tenslotte is er maatschappelijke en politieke druk om méér te doen met minder middelen. Zorgorganisaties zijn daarom op zoek naar manieren om hun processen efficiënter en effectiever in te richten.

Over het project

Projectbeschrijving

Het doel van dit project is meer aandacht genereren voor de meerwaarde die Process Mining kan bieden bij het verbeteren en innoveren van processen in een zorgcontext, door Praktijkgericht onderzoek (cases) en het opzetten van onderwijsmateriaal.

Process Mining maakt gegevens over de uitvoering van processen die beschikbaar zijn in de onderliggende informatiesystemen inzichtelijk en visueel. Daarmee kan feitelijk worden bepaald hoe processen in de werkelijkheid zijn uitgevoerd en dat voorkomt aannames dan wel giswerk over procesprestaties.

 

Projectaanpak

De zorginstelling Argos stelt de praktijkdata beschikbaar om veldexperimenten uit te voeren door  het voorbereiden en extraheren van de datasets uit hun bestaand client systeem, en inhoudelijke proces kennis en feedback te geven gedurende het hele project.

Binnen het project worden verder de volgende activiteiten uitgevoerd:

  • Keuze van bedrijfsproces(sen) en formuleren praktijkvraag;
  • Selectie van passende tools en methoden voor process mining;
  • Analyse en verbetering van gekozen processen met operationele data.

Verbinding onderwijs

Organiseren en faciliteren workshops, praktijk colleges en themasessies.

(Beoogde) resultaten

Aantonen meerwaarde die Process Mining kan bieden bij het verbeteren en innoveren van processen in een zorgcontext en ontwikkeling  onderwijscases.

 

Samenwerkingen

Projectfeiten

  Looptijd: 1 jaar

 Financiering: Intern

 Lectoraat:  Dr. Annie Yang Digital Business

 Thema: Digital Business

Actueel

Onderzoek updates & highlights

''Process mining is a typical example of interdisciplinary science in digital transformation ''

Dr. Shengyun (Annie) Yang Lector Digital Business

Medewerkers

betrokken bij dit project
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen