Menu English

Zorginnovatie met Technologie

Onderzoekslijn van Kenniscentrum Zorginnovatie

De onderzoekslijn Zorginnovatie met Technologie wil het gebruik van technologie bij preventie, diagnose en behandeling (genezing) vergroten. Ook wil de onderzoekslijn technologie ontwikkelen of inzetten bij nazorg en langdurige zorg. Doel is het vergroten van participatiemogelijkheden, het ondersteunen van zelfzorg en het verbeteren van de kwaliteit en effectiviteit van de zorg. Technologie beoogt zorgverleners te ontlasten, zorg te veranderen, te vervangen of uit te stellen en patiënt/cliënten te ondersteunen bij gezondheid en zelfredzaamheid.

Toon:

De toepassing van technologie in de zorg moet gezien worden als waardevol, ondersteunend en lastenverlichtend voor de (beoogde) gebruikers. Dit kunnen professionals zijn, maar ook mensen met een beperking, chronische aandoening of ziekte, of familie of mantelzorgers van de patiënt.

Een belangrijk thema in deze onderzoekslijn is Gerontechnologie, gebaseerd op langdurige samenwerking met de lectoren Transitie in Zorg, de lector Samenhang in de Ouderenzorg en de ouderen zelf. Op internationaal gebied wordt samengewerkt met de International Society of Gerontechnology.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen