Menu Zoeken English

Zorginnovatie met Technologie

Onderzoekslijn van Kenniscentrum Zorginnovatie

De onderzoekslijn Zorginnovatie met Technologie wil het gebruik van technologie bij preventie, diagnose en behandeling (genezing) vergroten. Ook wil de onderzoekslijn technologie ontwikkelen of inzetten bij nazorg en langdurige zorg. Doel is het vergroten van participatiemogelijkheden, het ondersteunen van zelfzorg en het verbeteren van de kwaliteit en effectiviteit van de zorg. Technologie beoogt zorgverleners te ontlasten, zorg te veranderen, te vervangen of uit te stellen en patiënt/cliënten te ondersteunen bij gezondheid en zelfredzaamheid.

Toon:
Better In Better Out

Better In Better Out

Onderzoek naar het inzetten van interventies om het proces van opname, behandeling en revalidatie te verbeteren.

Couveusestoplicht

Couveusestoplicht

Het ontwikkelen, implementeren en evalueren van een handdesinfectie feedbacksysteem bij couveuses op de neonatale intensive care unit (NICU).

Create4Care

Create4Care

Verpleegkundigen komen in hun werk vaak praktische problemen tegen die ze zelf provisorisch oplossen. Veel praktijkproblemen kunnen definitief worden opgelost door slimme technische innovaties. In het Erasmus MC komen in co-creatie met studenten van Hogeschool Rotterdam oplossingen tot stand die kwalitatief veel beter zijn dan de provisorische oplossingen uit de praktijk.

Design4One

Design4One

Design4One helpt problemen op te lossen voor mensen met een (lichamelijke) beperking of chronische aandoening die problemen ervaren bij het uitvoeren van alledaagse taken. Studenten van de Hogeschool Rotterdam werken in co-creatie samen met de eindgebruiker aan de ontwikkeling van een hulpmiddel dat het probleem wel oplost.

In Touch

In Touch

Is het spelen van eenvoudige computerspelletjes, de zogenoemde happy games, op de iPad van invloed op stemming en gedrag van mensen met dementie?

Let's Talk Safety

Let's Talk Safety

Ontwikkeling en implementatie van een instrument voor het meten van het veiligheidsklimaat op chirurgische afdelingen van ziekenhuizen.

MeeBewegen

MeeBewegen

Onderzoek naar inzet en effect van een beweeginterventie met technologie voor thuiswonenden met dementie.

Nudging for Better Performance

Nudging for Better Performance

Nudges zijn onbewuste prikkels die gedrag positief kunnen beïnvloeden. In dit project wordt door middel experimenten het effect van nudges onderzocht. Het project heeft onder meer het effect van nudges aangetoond op studieprestaties en enquêterespons.

Minorprojecten

In samenwerking met het onderwijs van de HR

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen