Menu English

Immersive tech & content proeverij

Virtual Reality en Augmented Reality-technologie heeft zich de afgelopen tien jaar niet alleen sterk ontwikkeld in de game-industrie, maar op alle beroepsdomeinen. Onder de verzamelnaam Immersive Technology & Content is er momenteel een enorme ontwikkeling gaande die mogelijk zelfs leidt tot wat de metaverse wordt genoemd: een wereld waarin fysieke en digitale realiteit samenvallen met ongekende mogelijkheden. Inmiddels zijn er in de bouw, zorg, techniek, logistiek, cultuur en media, het onderwijs en de maritieme sector talloze toepassingen die professionals helpen in hun werk en impact hebben op de beroepsuitoefening én -opleiding! Hoe kan Immersive Tech & Content bijdragen aan oplossingen voor vragen die er in jouw beroep spelen?

Hogeschoolcollega’s van de Immersive TechCoP (Community of Practice) en het Innovatieteam van Gemeente Rotterdam organiseerden gezamenlijk een ‘proeverij’ van Immersive Tech & Content in Innovatiecentrum VONK (Timmerhuis). Op maandag 10 oktober konden gasten verschillende AR, VR en XR-installaties uit te proberen kon iedereen ervaren wat 'immersive' echt is. 

Immersieve technologie is een van de (digitale) ontwikkelingen van het thema Smart & Social City die impact heeft op vrijwel alle beroepsdomeinen. De hogeschool is bezig om een programma hiervoor te ontwikkelen. Zodat we als hogeschool ook onze rol kunnen spelen in de landelijke ontwikkelingen op gebied van Immmersive Content & Tech zoals wordt aangejaagd door CLICKNL.