Menu English

Materialen Studiesucces en studiegeluk

Bevorderen van studiesucces en studiegeluk door afstemmen van het onderwijs op de onderbewuste hormonale responsmechanismes van studenten.

Naar aanleiding van het onderzoek van George Hlavacs naar de onderbewuste hormonale responsmechanismen die onze stemming, energie, emoties en mentale capaciteit beïnvloeden, hebben docenten Industrieel Productontwerpen in het studiejaar 2022-2023 een pedagogisch experiment uitgevoerd bij de opleiding. Het doel was om neurowetenschappelijke inzichten te gebruiken om studiesucces en studiegeluk te verhogen bij onze studenten. 

Beschrijving experiment

Producten: 

 1. Presentatie voor het docententeam over de inzetbaarheid van neurowetenschap om studiesucces en studiegeluk te verhogen. 
  N
  eurowetenschap teamochtend met docenten 
 2. Presentatie voor studenten over hoe onderbewuste neurologische processen hun stemming, motivatie, emoties, aandacht en denkvermogen beïnvloeden door middel van hormonen en neurotransmitters.
  Motivatie & Geluksmechanismes 
 3. Korte presentaties voor wekelijkse bijeenkomsten met studenten om te leren hoe hun mechanismes van geluk en motivatie, en stress en demotivatie werken.
  NeuroDagschema
  Stressmechanismes
  Denkmechanismes
  Brain programming
  Neurowetenschap Interactie tussen ons brein en lichaam
  Neuroplasticiteit 
 4. Uitkomsten experiment met studenten
  Feedback op neurowetenschapsbijeenkomsten
  Succes en stresservaringen bij IPO 
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen