Menu Zoeken English

Onderzoeksrapport ‘Innovatiekracht hbo en mkb’ officieel overhandigd

Onderzoek samenwerking hbo en mkb
26 juni 2018

Kenniscentrum Business Innovation heeft het onderzoek naar de samenwerking tussen het hbo en mkb afgerond en het rapport aan het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat overhandigd.

Het kenniscentrum heeft in opdracht van het  Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap en in samenspraak met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoek gedaan naar de samenwerking tussen mkb en hbo en wat er effectief gedaan kan worden om deze samenwerking te verbeteren. Eerder onderzoek door onder andere het AWTI (2015) wijst uit dat het hoger beroepsonderwijs (hbo) en het middel- en kleinbedrijf (mkb) elkaar nodig hebben om te innoveren.

Workshops

Om inzicht te krijgen in het belang van samenwerking, bestaande samenwerkingen en knelpunten of uitdagingen hierbij, is door middel van deskresearch gekeken wat hier al over bekend is. Ter bevestiging hiervan en om gewenste resultaten en kansen in kaart te brengen, is er aanvullend fieldresearch gedaan door middel van workshops in verschillende regio’s van Nederland.

Aanbevelingen

Zowel het voor- als veldonderzoek heeft tot een aantal aanbevelingen geleid waarmee de samenwerking tussen het hbo en mkb direct verbeterd is. Ook zijn er praktische instrumenten ontwikkeld die samenwerking in de regio kunnen stimuleren en zijn er nieuwe beleidsvoorstellen ontwikkeld die de juiste voorwaarden creëren om samenwerking te bevorderen.

Lees hier het eindrapport

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen