Menu Zoeken English

In turbulente tijden aan de slag met business innovatie

De cursus die je op weg helpt in deze exponentiële wereld
16 februari 2022

De economische en politieke realiteit wordt steeds complexer. De economie en onze bedrijven, groot maar vooral ook klein, worden geconfronteerd met belangrijke onzekerheid op vele gebieden: onstabiele economische ontwikkeling, snel veranderende geopolitieke situatie, grote vragen omtrent de ethiek en de waarden, klimaat en de relatie met de planeet, exponentiele technologieën en een maatschappelijke situatie waar ongelijkheid en onrust toenemen. Hoe kan je, in deze snel veranderende tijden, zinvol innoveren?

Om de realiteit van vandaag te benutten om de toekomst te creëren, in plaats van dat het je overkomt, moeten managers begrijpen wat innovatie betekent in een steeds veranderende, onzekere wereld, ‘verstoord’ door exponentiële technologieën. Ze moeten weten hoe ze bedrijfsmodellen kunnen bouwen die ertoe doen, al dan niet met behulp van technologieën maar ook met het oog op een positieve impact.

Geïnspireerd door wetenschap

Walter Baets, lektor Values Based Leadership bij het KcBI, maar ook Learning Office bij Eindhoven Engine, heeft een seminar reeks ontwikkeld die vrij ter beschikking is gesteld via de Eindhoven Engine website Free online course: Business Model Innovation in an Exponential World. De website omvat een aantal webinars, een methodologie, ondersteunend materiaal en een werkboek. Het is gemaakt om zelf te kunnen gebruiken, maar het KcBI kan natuurlijk helpen om hieraan meer diepgang te geven, vooral aan het MKB in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Getransformeerd door ervaring

Het doel is om de nieuwste inzichten in het succes van innovatie-ecosystemen, agile innovatie en verbetering van de time-to-market te delen, waardoor technologische evolutie dichter bij de bedrijfspraktijk komt. Het draagt bij aan het begrip van hoe impactvolle, schaalbare en economisch haalbare oplossingen kunnen worden gecreëerd op basis van het potentieel van exponentiële technologieën, en ondersteunt deelnemers om hun bedrijf daadwerkelijk te innoveren. Het is tenslotte ook een methodiek voor het ontwerpen van innovatieve business modellen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen