Menu Zoeken English

Leiderschap; een ‘kruis’ dat een directeur niet alleen hoeft te dragen

Start onderzoek naar strategisch leiderschap
07 juni 2021

Dinsdag 1 juni vond het eerste webinar ‘Strategisch Leiderschap’ plaats. Samen met ondernemer Alexander van Weelden verzorgde het kenniscentrum deze goed bezochte online bijeenkomst. Het webinar, onder leiding van lector en programmadirecteur Arjen van Klink, stond in het teken van de cruciale en soms kwetsbare positie van de directeur in het mkb. Uit de gesprekken met de directeur-eigenaren en directeur-grootaandeelhouders die deelnamen aan het webinar bleek dat dit herkenbaar is en aandacht behoeft. 

“De rol van de leider in het mkb is cruciaal, maar dat 'kruis' hoeft een directeur-eigenaar/directeur-grootaandeelhouder niet alleen te dragen” aldus Johan Reijengaonderzoeker en hoofddocent bij Kenniscentrum Business Innovation. “Uit gesprekken met ondernemers uit het mkb kwam duidelijk naar voren, dat ze worstelen met hun rol als leidinggevende. Er wordt op strategisch vlak nog te veel op de directeur gesteund, maar ondernemers zijn daar vaak niet in opgeleid en in de verschillende fasen van de ontwikkeling van het bedrijf is vaak ander leiderschap nodig. Met dit onderzoek willen we ondernemers helpen om de rol van leider een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid te laten worden.” 

Meerjarig onderzoek 

Het webinar vormt de start van een meerjarig onderzoek met directeur-eigenaren en directeur-grootaandeelhouders in het mkb om deze leiders bij te staan in hun streven naar vernieuwing en continuïteit van hun (familie-)bedrijf. Daarnaast zullen na de zomer nog meer webinars rondom dit onderwerp worden gegeven en start in het nieuwe schooljaar een onderzoeksminor rondom het thema leiderschap.  

Deelnemen aan onderzoek 

Binnen het onderzoek zal gewerkt worden met een selecte groep van ondernemers en richt zich op het helpen van elkaar. Met elkaar zal gezocht worden naar antwoorden op de vraag hoe je je huidige business kunt voortzetten en tegelijkertijd kan vernieuwen. Het programma richt zich op directeur-eigenaren en directeur-grootaandeelhouders in het mkb met 10 tot 100 werknemers.

Indien u meer wil weten of deel wil nemen aan het onderzoeksprogramma 'Strategisch leiderschap in het mkb', neem dan contact op met Johan Reijenga 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen