Menu English

Workshop Servitization

In enkele uren praten wij je bij over de mogelijkheden van zaken als predictive maintenance, asset performance management en product-as-a-service. Kom naar deze workshop op 29 november van 16:00 tot 21:00 uur.

Bedrijven in de maakindustrie kunnen het aanbod aan hun klanten meer waarde geven door dienstverlening te koppelen aan hun producten. Dat kan met het aanbieden van verschillende vormen van (after-sales) service en onderhoud, maar ook door het gebruik van het product te ondersteunen. Dat laatste wordt vooral interessant wanneer het gebruik van het product kan worden gevolgd met behulp van sensoren. 

Deze en andere vormen van het koppelen van diensten aan (fysieke) producten wordt aangeduid met de term “servitization” en krijgt steeds meer belangstelling van ondernemers in de maakindustrie. Servitization biedt deze ondernemers namelijk de mogelijkheid om meer waarde te creëren voor klanten en genereert daarmee ook meer omzet. 

Kenniscentrum Business Innovation heeft in de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de manier waarop mkb-bedrijven in de maakindustrie aan de slag gaan met servitization. Daarbij hebben wij inzicht gekregen in de knelpunten en belemmeringen waar bedrijven in de maakindustrie tegen op lopen en in de wijze waarop bedrijven toch succesvol kunnen zijn in het verzilveren van deze nieuwe kansen. 

Deze lessen hebben wij samengevat in een compacte workshop waarin wij graag onze kennis en inzichten delen en je op weg helpen om met servitization aan het werk te gaan.

In enkele uren praten wij je bij over de mogelijkheden van zaken als predictive maintenance, asset performance management en product-as-a-service. Samen kijken we vervolgens hoe we hieraan handen en voeten kunnen geven door een aanzet te maken voor een stappenplan voor het ontwikkelen en implementeren van en servitization-businessmodel, zodat je de volgende dag meteen kunt starten. 

Programma 29 november van 16:00 tot 21:00 uur: 

  • Wat is servitization
  • Service mindset
  • Stip op de horizon
  • Borgen van de stip: gedeelde visie en ambitie
  • Om 18:00 lichte maaltijd
  • Beren op de weg: cognitieve en organisatorische belemmeringen 
  • Hoe te herkennen
  • Stip stap verhaal: wat doe je eraan
  • Roadmapping: van dromen naar denken naar doen
  • Plan van aanpak: hoe verder

Klik hier om aan te melden!


 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen