Menu English

Docent

Bij Hogeschool Rotterdam

Bij Hogeschool Rotterdam werken elke dag ruim 40.000 studenten en zo'n 4.000 medewerkers aan hun eigen en elkaars ontwikkeling. De rol van onze docenten is hierin cruciaal.

Toon:

Hogeschool Rotterdam biedt veel verschillende opleidingen met elk hun eigen cultuur en signatuur. De invulling van een opleiding is in handen van de docententeams. Zij creëren onderwijs dat past bij hun studenten en het vakgebied waarvoor ze opleiden. Daarbij gaan we uit van professionele autonomie: docententeams voeren zelf de regie over-, en zijn verantwoordelijk voor, de kwaliteit van het onderwijs.

Contextrijk onderwijs

Centraal in de onderwijsvisie van Hogeschool Rotterdam staat contextrijk onderwijs. Dit houdt in dat onze docenten het onderwijs samen met beroepsprofessionals, studenten en onderzoekers verzorgen in een ‘leerwerkomgeving’. Zo geven ze vorm aan het onderwijs, werken ze met en leren ze van elkaar, en richten ze zich continu op verbetering en vernieuwing.

Brede blik

Contextrijk onderwijs vereist om over de grenzen van disciplines, opleidingen en kennisdomeinen heen te kijken. Met onze diversiteit aan opleidingen en onze verbinding met de grootstedelijke en internationale context van Rotterdam biedt onze hogeschool maximale mogelijkheden aan docenten én studenten om een brede blik te ontwikkelen.

Diversiteit

Binnen onze hogeschool willen we dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de kleurrijke stad Rotterdam. Diversiteit in de teams zorgt voor verschillende perspectieven. Het stimuleert een onderzoekende houding en verkleint blinde vlekken, ook als het gaat om gelijkwaardige kansen voor alle studenten. Deze onderzoekende houding past bij ons onderwijs. Ook vergroot een divers samengesteld team de kans dat studenten zich kunnen herkennen in hun docenten. Lees ook onze ‘Diversiteitscharter’.

Bestrijding van arbeidsmarktdiscriminatie

Hogeschool Rotterdam is aangesloten bij het Rotterdamse platform 010inclusief dat zich inzet om arbeidsmarktdiscriminatie te bestrijden. 010inclusief is een samenwerkingsverband tussen gemeente Rotterdam en diverse partners uit verschillende sectoren. Samen maken zij zich hard voor een eerlijke arbeidsmarkt en het bestrijden van arbeidsdiscriminatie.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen