Menu English

Docent

Bij Hogeschool Rotterdam

Bij Hogeschool Rotterdam werken elke dag ruim 40.000 studenten en zo'n 4.000 medewerkers aan hun eigen en elkaars ontwikkeling. De rol van onze docenten is hierin cruciaal.

Toon:

Docent bij Hogeschool Rotterdam

Als docent begeleid je studenten naar een goede carrièrestart en geef je bagage mee voor hun verdere loopbaan. Je bent betrokken bij je studenten en kunt je goed in hen verplaatsen, zowel bij werkgroepen als bij een-op-een-begeleiding. Daarnaast heb je interesse in leerprocessen en deel je jouw ideeën over het vormgeven van innovatief onderwijs met je collega’s. Tot slot heb je een grote affiniteit met het vakgebied en de beroepspraktijk van je opleiding en zorg je dat jouw kennis hierover en ervaring hiermee up-to-date blijft, bijvoorbeeld door het doen van onderzoek.

Competenties

Al onze docenten zijn verschillend – en gelukkig maar. Toch zijn er een aantal competenties die onze docenten met elkaar delen:

Contact

Onze docenten begrijpen onze diverse, Rotterdamse studentpopulatie. Met hun nieuwsgierigheid en empathisch vermogen weten ze aantrekkelijk onderwijs op maat te bieden.  

Teamspeler

Onze docenten zijn bij uitstek teamspelers. Samen met collega’s en met relaties uit het vakgebied geven ze vorm aan de opleiding en de begeleiding van studenten. Een goed ingespeeld team is een belangrijke factor voor studiesucces. Lees meer hierover in ‘De kracht van docententeams’.

Flexibel

Onze docenten kunnen zich goed aanpassen aan een veranderende omgeving. Ook gaan ze bekwaam om met zaken als een hoge werkdruk. 

Lef

Onze docenten durven vanuit hun professionele autonomie en verantwoordelijkheid samen met collega-docenten initiatieven te nemen om hun specifieke opleiding of het onderwijs in het algemeen te verbeteren.

Interesse?

Herken jij jezelf in de rol van docent bij Hogeschool Rotterdam? Bekijk dan onze actuele vacatures.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen