Menu English

Docent

Bij Hogeschool Rotterdam

Bij Hogeschool Rotterdam werken elke dag ruim 40.000 studenten en zo'n 4.000 medewerkers aan hun eigen en elkaars ontwikkeling. De rol van onze docenten is hierin cruciaal.

Toon:

Wie bij Hogeschool Rotterdam start, kan rekenen op een goede ontvangst. De opleiding of afdeling waar je gaat werken, begeleidt jouw eerste stappen binnen onze hogeschool. Daarnaast ontvang je een uitnodiging voor een uitgebreide kennismaking met Hogeschool Rotterdam.

Netwerk

Voor nieuwe medewerkers van Hogeschool Rotterdam hebben we Jong HR opgericht. Een netwerk om je snel thuis te laten voelen en om kennis te maken met andere onderdelen van onze hogeschool. Vier keer per jaar organiseren we een activiteit waarin kennisdeling en het leggen van contacten buiten je eigen werkplek centraal staan. Tijdens de introductiebijeenkomst kun je alvast kennismaken met Jong HR.

Startbaantraject

Een docent is een onderwijsprofessional. Een beroep dat volgens ons vraagt om een hoge kwaliteit en professionele standaarden. Veel van onze nieuwe medewerkers zijn niet opgeleid als docent, maar bezitten wel waardevolle praktijkervaring die aansluit op onze opleidingen. Daarom investeren we veel in scholing en ontwikkeling van nieuwe docenten. Zodra je bij ons komt werken, volg je verschillende leertrajecten die samen een meerjarig inwerkprogramma vormen. Samen bouwen aan jouw professionele identiteit.

Nieuwe docenten bieden we de ‘Startbaan nieuwe docent’, die onder meer bestaat uit een tweedaagse Quick Start Didactiek, de Basiscursus Didactiek en pedagogische handvatten voor een goede start in het hbo.

Basiscursus Didactiek

Heb je nog geen onderwijsbevoegdheid, dan bieden we je een Basisopleiding Didactiek. Dit duaal traject van werken en leren leidt tot de startbekwaamheid voor het hbo en heeft veel aandacht voor ‘kwaliteit in de klas’ en ‘onderwijs voor alle studenten’, specifieke vaardigheden die onze docenten in staat stellen het verschil te maken. De Basisopleiding Didactiek levert het landelijk geldende certificaat Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) én het certificaat Basiskwalificatie Examinering (BKE) op.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen