Menu English

Veelgestelde vragen

Hieronder kun je antwoorden bekijken op de meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te bekijken.

Moet ik een onderwijsbevoegdheid hebben om als docent te kunnen solliciteren?

Nee, dat hoeft niet. Wij kijken in eerste instantie vooral of je vakkennis en competenties aansluiten bij de functie. In je eerste jaar of jaren krijg je de gelegenheid om een didactische opleiding te volgen. Bij kleine en tijdelijke aanstellingen is een onderwijsbevoegdheid vaak niet nodig.

Moet ik een masteropleiding hebben om te solliciteren op een docentvacature?

Ja, een wo-opleiding of hbo-opleiding aangevuld met een hbo-master is een profieleis van een docentfunctie. Hogeschool Rotterdam werkt aan praktijkgericht onderzoek vanuit haar opleidingen in samenwerking met kenniscentra en lectoren. Als docent begeleid je studenten intensief tijdens praktijkgericht onderzoek. Je hebt daarvoor kennis nodig van onderzoeksmethoden. Daarom vraagt Hogeschool Rotterdam alle docenten om een afgeronde masteropleiding te hebben bij sollicitatie of op korte termijn na aanstelling.

Kan ik docent worden naast mijn huidige baan?

Jazeker. Vaak zijn we juist op zoek naar mensen die actief zijn in het werkveld. Wij bereiden de studenten tenslotte voor op de beroepspraktijk en door het werk te combineren kun je actuele ervaringen met hen delen.

Hoeveel verdient een docent?

Dat hangt af van de functie en jouw ervaring. In de betreffende vacatures vind je hier meer informatie over.

Kan ik een open sollicitatie indienen?

Wij nemen momenteel geen open sollicitaties in behandeling. Om op de hoogte te blijven van al onze huidige en nieuwe vacatures kun je gebruikmaken van de vacature-alert. Je krijgt dan de actuele vacatures in je mailbox.

Ik wil een gastles of workshop verzorgen. Hoe doe ik dit?

Bekijk bij welk instituut je dit wilt doen en neem rechtstreeks contact op met het instituut.