Menu English

Hogeschool Rotterdam ondertekent Charter Diversiteit

04 februari 2016

Op donderdag 4 februari is Hogeschool Rotterdam medeondertekenaar van het Charter Diversiteit. De hogeschool spreekt daarmee de intentie uit om de diversiteit in haar personeelsbestand te vergroten en de professionalisering op het gebied van inclusiviteit in het onderwijs te bevorderen. De hogeschool zal hiervoor binnen drie maanden een projectplan opstellen.

Minister Bussemaker ondertekent het Charter namens het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Met de minister tekent ook een aantal instellingen uit genoemde sectoren zoals de Federatie Cultuur (de branche- en werkgeversverenigingen in onder meer de podiumkunsten, musea, bibliotheken, centra voor de kunsten, podia en beeldende kunst), de PO-raad (sectororganisatie voor primair onderwijs), kenniscentrum Movisie en een aantal mbo- en hbo-instellingen en universiteiten.

Intentieverklaring Hogeschool Rotterdam

"Om ons beter te kunnen verdiepen in de student en het werkveld en om elkaar te scherpen in het eigen referentiekader is het nodig de diversiteit in de teams te vergroten en te benutten. De aanwezigheid van verschillende perspectieven sterkt de onderzoekende houding en helpt bij het tegengaan van ongegronde aannames en blinde vlekken. Daarnaast vergroot het de kans dat verschillende studenten zich herkennen in het docententeam en zich kunnen spiegelen aan rolmodellen." Lees ook de volledige intentieverklaring van Hogeschool Rotterdam.

Over het Charter Diversiteit

Het Charter Diversiteit is onderdeel van het project Diversiteit in bedrijf. Met dit project wil de Stichting van de Arbeid werkgevers en -nemers in de private en publieke sector ondersteunen bij hun streven naar meer diversiteit in hun personeelsbestand. Naast Hogeschool Rotterdam hebben ook werkgeversorganisaties uit de kunst –en cultuursector, het kenniscentrum Movisie en een aantal mbo- en hbo-instellingen en universiteiten het Charter ondertekend. Deze organisaties vormen samen een netwerk om expertise op het gebied van diversiteit met elkaar te delen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen