Menu English

Opleidingscommissies (OC)

Iedere opleiding (of groep van opleidingen) in het bekostigd hoger onderwijs heeft een opleidingscommissie (OC). De opleidingscommissie adviseert de opleiding over de uitvoering van het Onderwijs- en Examenreglement (OER) en tal van onderwijs-gerelateerde zaken.

De OC bestaat uit studenten en docenten. Ze is een serieuze gesprekspartner voor het opleidingsmanagement. Omdat ze fungeert als de spreekbuis van de studenten en docenten en dient de OC daarom goed op de hoogte te zijn van wat er op de opleiding gebeurt. De OC mag gevraagd en ongevraagd advies geven over alles met betrekking tot het onderwijs. Omdat de OC dicht tegen de uitvoeringskant van het onderwijs aan zit, is dat een groot voordeel.

Door het uitbrengen van adviezen kan het OC belangrijke invloed uitoefenen op de kwaliteit van de opleiding. Het is een platform waarop onder meer de onderwijs- en examenregeling, de onderwijsevaluaties en de plannen voor vernieuwing en verbetering van de opleiding worden besproken met de direct betrokkenen.

Bekijk het volledige reglement van de OC's via Statuten, reglementen, richtlijnenen en gedragsregels (inloggen).

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen