Alumni

Verenigingen en netwerken

Hogeschool Rotterdam wil graag weten hoe het haar oud-studenten vergaat. Verschillende instituten en opleidingen hebben dan ook een alumnivereniging om op deze manier in verbinding te blijven met het werkveld. Voor de alumni zelf is het een ideale manier om contact te houden met oud-studiegenoten, (werk)ervaringen te delen, of om oude herinneringen op te halen.

Toon:

Ergotherapie

De opleiding Ergotherapie, onderdeel van het instituut voor Gezondheidszorg, heeft een eigen alumnivereniging: alErgo is een alumnivereniging voor aan Hogeschool Rotterdam (bijna-)afgestudeerde ergotherapeuten.

Het doel van alErgo is uitwisseling van informatie en contacten tussen afgestudeerden, de opleiding en het werkveld en natuurlijk veel informele contacten onderling, in de vorm van borrels enzovoorts.

De alumnivereniging komt niet zomaar uit de lucht vallen. Een aantal oud-studenten van de opleiding heeft zich ingezet om alErgo op te richten. alErgo bestaat sinds 2001 officieel. De afgelopen jaren is het aantal leden flink toegenomen. Het begint een vereniging van formaat te worden. Om deze vereniging goed te laten draaien zijn de commissies met hun leden en het bestuur druk bezig om verschillende activiteiten te organiseren.

Gezondheidszorg Technologie

De alumnivereniging van de opleiding Gezondheidszorg Technologie "CareLess" heeft een LinkedIn-account speciaal voor studenten, oud-studenten, docenten en medewerkers van deze opleiding.

Verpleegkunde

Doelstellingen van de alumnivereniging zijn:

  • netwerken
  • contact onderhouden met de oud collega's
  • elkaar helpen succesvoller te worden
  • kennis delen

Voor Hogeschool Rotterdam zijn alumni niet alleen ambassadeurs, maar ook een waardevolle bron van contacten, kennis en kunde, waarmee zij graag in contact blijft. Voor alumni is Hogeschool Rotterdam niet alleen een dierbare herinnering, maar ook een centrum van het onderwijs voor de verpleegkundige professie dat zich steeds weer vernieuwt.

Je wordt als lid van de vereniging uitgenodigd voor het jaarlijks terugkerende Alumni Event, voor de lokale Alumni activiteiten (zoals de Masterclass), onderzoekslezingen en bij- en nascholing (bijvoorbeeld farmacologie).

Bovendien ontvang je de nieuw uit te geven Alumni Nieuwsbrief en zijn er plannen voor een vacaturebank. Daarnaast kun je na enige tijd via de website mede-Alumni opzoeken, met wie je lange tijd geen contact meer heeft gehad. Op dit moment heffen wij nog geen contributie, het Instituut voor Gezondheidszorg is onze sponsor, dit zal t.z.t. wel veranderen wanneer we een aantal jaren ervaring hebben opgebouwd.

Na verwerking van de gegevens ontvang je een e-mail met een bevestiging van je aanmelding. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet zonder toestemming aan derden gegeven. Welkom terug! En zeg het voort!

Master Physician Assistant

Pharao is de alumnivereniging van de opleiding Master Physician Assistant van Hogeschool Rotterdam. De vereniging is toegankelijk voor een ieder die deze opleiding met succes heeft afgerond.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.