Menu Zoeken English

Studeren bij Hogeschool Rotterdam

Wat leuk dat je bij ons komt studeren! Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden en wil je graag weten hoe het er aan toe gaat op de hogeschool? Wij begrijpen dat heel goed! Daarom laten we je alvast zien hoe het is om te studeren bij Hogeschool Rotterdam en waar we je allemaal bij kunnen helpen.

Wat kun je verwachten?

Ons onderwijs
Je bent vast benieuwd hoe ons onderwijs er vanaf september uitziet. We gaan in het nieuwe collegejaar terug naar de basis van voor de coronacrisis, waarbij het grootste deel van ons onderwijs in onze gebouwen plaatsvindt. 
 

Rondje sfeer op de hogeschool

Uiteindelijk was het de sfeer op Hogeschool Rotterdam die me aansprak.

Dominique  | Opleiding Fysiotherapie

Lees de het interview

 

 

Waar ga je studeren?

De overgang van de middelbare school naar Hogeschool Rotterdam kan best even wennen zijn. De gebouwen van de hogeschool zijn waarschijnlijk groter dan de school waar je vandaan komt en soms kun je les krijgen op verschillende locaties. Elke locatie van de hogeschool heeft z'n eigen stukje geschiedenis, sfeer en omvang. De ene locatie is bijvoorbeeld monumentaal, de andere locatie is net gebouwd. Wat ze gemeen hebben? Alle locaties liggen in Rotterdam en zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. 

Dit zijn onze locaties

Wist je dat Hogeschool Rotterdam 11 locaties heeft in Rotterdam? Van bijna alle locaties hebben we een korte video gemaakt. In deze video geven we je een korte tour door al onze locaties. 

Studeren in Rotterdam

Elke dag is anders in deze jonge, maar vooral dynamische stad. Er is genoeg te doen en te beleven om van je studententijd een toffe tijd te maken. 

Hulp vóór en tijdens je studie

Waar kun je gebruik van maken?

Hogeschool Rotterdam vindt het belangrijk dat je jouw studie zo goed mogelijk doorloopt. Wij helpen je daarom op verschillende manieren. 

Ik voel me heel erg thuis op Hogeschool Rotterdam.

Marwan | Opleiding Medische Hulpverlening

Lees de het interview

 

 

Studentengezelligheidsverenigingen

Wanneer je lid bent van een studentengezelligheidsvereniging doe je mee aan verschillende activiteiten met als doel het bevorderen van de contacten tussen jou, je medestudenten en oud-studenten.

Meer over studentengezelligheidsverenigingen

 

Studievereniging

Een studievereniging organiseert vooral activiteiten gericht op de opleiding en de toekomstige beroepspraktijk, zoals bedrijfsbezoeken, lezingen en trainingen.

Meer over studieverenigingen

Blijf op de hoogte

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen