Menu Zoeken English

Stage

Gaan stage-activiteiten wel door?

Stage-activiteiten vinden in principe gewoon doorgang. Dit is ter beoordeling van de stage-aanbieder en de stagiair. De maatregel om onderwijsactiviteiten te stoppen komt in aanvulling op de eerder op de dag gecommuniceerde maatregelen, zoals het reisbeleid en het stopzetten van evenementen, waaronder de open dag.

Studenten die stagelopen in het onderwijs worden – nu de scholen gesloten zijn – dikwijls gevraagd of ze kunnen helpen met het opvangen van kinderen van ouders met vitale beroepen of met het digitaliseren van het onderwijs. Studenten die stagelopen in de zorg kunnen gevraagd worden te assisteren bij het verlenen van zorg.

Van belang is daarbij het volgende: uitgangspunt is dat de studenten stagelopen. Heb je een arbeidscontract, dan volg je het beleid van de school/instelling (je werkgever). Ben je op basis van een stage-overeenkomst (stagiair) werkzaam op een school en vraagt je stage-adres je om niet te komen, dan blijf je thuis en zoeken we een manier om studievertraging zoveel mogelijk te voorkomen. Vraagt het stage-adres je om wel te komen, dan gaan we er vanuit dat je gaat. We gaan er vooralsnog van uit dat je op de schooldagen beschikbaar bent voor school (online) en niet naar je stage-adres gaat. Aarzel je, bijvoorbeeld omdat je zelf of iemand in je nabijheid gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met je SLC’er.

Veelgestelde vragen per onderwerp

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen