Menu Zoeken English

Doorstroom bachelor – master

Met het ministerie van OCW is de landelijke afspraak gemaakt dat voor de doorstroom van de bachelor naar de master voorkomen moet worden dat studenten volgend studiejaar vertraging oplopen, doordat zij één of enkele vakken niet hebben kunnen afronden. Hogescholen en universiteiten krijgen de ruimte om af te wijken van de instroomeis dat een bacheloropleiding moet zijn afgerond voorafgaand aan deelname aan een masteropleiding.

Doorstuderen aan een masteropleiding van Hogeschool Rotterdam

Heb jij studievertraging opgelopen bij je premaster- of bacheloropleiding, dan is het belangrijk dat je bij je premaster- of bacheloropleiding een afrondingsadvies aanvraagt. Jouw opleiding zorgt er vervolgens voor dat jij vóór 15 augustus 2021 een onderbouwd afrondingsadvies ontvangt. Hierin staat vermeld of het redelijkerwijs verwacht wordt dat jij je premaster certificaat of bachelordiploma op uiterlijk 1 januari 2022 haalt. Met een positief afrondingsadvies kun je bij ons starten met je masteropleiding in september 2021 als je alle overige stappen van het inschrijfproces ook vóór 1 september 2021 hebt afgerond. Als je uiterlijk 1 januari 2022 je premaster certificaat of bachelordiploma hebt gehaald, kun je doorstuderen bij ons.

 Lees alle spelregels (PDF)

Doorstromen naar een masteropleiding van een andere hogeschool of universiteit

Hogescholen en universiteiten bepalen hun eigen regels voor de doorstroom naar een masteropleiding. Informeer daarom bij de instelling van je keuze.

Veelgestelde vragen per onderwerp

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen