Menu Zoeken English

Tentamens en toetsen

Tentamens en toetsen vinden zowel online als op locatie plaats. 

De roostering van zal centraal geregisseerd worden om de kaders van de protocollen te bewaken. Met instituten die gezamenlijk van een locatie gebruik maken, wordt samengewerkt om een zo optimaal mogelijk rooster te maken. 

Ook in deze tijd van online onderwijs en online toetsing staat de borging van de kwaliteit en het niveau van ons diploma bij Hogeschool Rotterdam voorop. De hogeschool zal er op toezien dat de gevolgen van de coronamaatregelen hier geen invloed op hebben. Nu we voorlopig als Hogeschool Rotterdam Online verder gaan, is het van belang verantwoorde besluiten te nemen over veranderingen in de wijze waarop we  toetsen. Richtlijnen en adviezen van de hogeschool voor online toetsing vind je in dit document.

Bij onderwijs op afstand hoort ook toetsing op afstand. Dat biedt beperkingen maar zeker ook kansen. De hogeschool heeft een online magazine gepubliceerd, dat handvatten biedt voor digitale toetsing. Zo is er een overzichtspagina over veranderingen in toets- en afnamevorm, richtlijnen en tips per toetsvorm.

Het magazine is in zeer korte tijd tot stand gekomen. Er wordt continu gewerkt aan het completer maken van het magazine. Voor vragen over toetsing op afstand kun je terecht bij een speciale helpdesk.

Online proctoring - het afnemen van toetsen met digitaal toezicht - is bij Hogeschool Rotterdam niet toegestaan, enkele uitzonderingen daargelaten. Het is een complex onderwerp waarvan we de implicaties momenteel nog onderzoeken, ondermeer door enkele experimenten met proctoring. De stand van zaken rondom proctoring kun je lezen in deze notitie.

Hogeschool Rotterdam heeft de deskundigheid in huis op het gebied van online toetsen. Maar we kunnen extra steun gebruiken. Iedereen die ervaring heeft met het uitvoeren van online toetsing en die collega’s online wil ondersteunen met het gebruik van de tools hiervoor, kan zich bij de helpdesk melden. We maken graag gebruik van je expertise. Mail naar corona.info@hr.nl met als onderwerp ‘ik help graag’.

Veelgestelde vragen per onderwerp

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen