Menu Zoeken English

Tentamens en toetsen

Ondanks dat we weer zoveel mogelijk op locatie lesgeven, vinden tentamens en toetsen zowel online als op locatie plaats.  

De hogeschool heeft een online magazine gepubliceerd, dat handvatten biedt voor digitale toetsing. Zo is er een overzichtspagina over veranderingen in toets- en afnamevorm, richtlijnen en tips per toetsvorm.

Het magazine is in zeer korte tijd tot stand gekomen. Er wordt continu gewerkt aan het completer maken van het magazine. Voor vragen over toetsing op afstand kun je terecht bij een speciale helpdesk.

Online proctoring - het afnemen van toetsen met digitaal toezicht - is bij Hogeschool Rotterdam niet toegestaan, enkele uitzonderingen daargelaten. Het is een complex onderwerp waarvan we de implicaties momenteel nog onderzoeken, ondermeer door enkele experimenten met proctoring. De stand van zaken rondom proctoring kun je lezen in deze notitie.

Hogeschool Rotterdam heeft de deskundigheid in huis op het gebied van online toetsen. Maar we kunnen extra steun gebruiken. Iedereen die ervaring heeft met het uitvoeren van online toetsing en die collega’s online wil ondersteunen met het gebruik van de tools hiervoor, kan zich bij de helpdesk melden. We maken graag gebruik van je expertise. Mail naar corona.info@hr.nl met als onderwerp ‘ik help graag’.

Veelgestelde vragen per onderwerp

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen