Menu Zoeken English

Onderwijs op afstand

We hebben daarvoor het magazine OnderwijsopAfstand.hr.nl gemaakt, voor en door collega's van Hogeschool Rotterdam. Hij bevat handleidingen voor bijvoorbeeld het online en live geven van colleges en organiseren van peerfeedback en is voorzien van didactisch perspectief en veel praktische tips. Uiteraard vullen we de komende tijd het magazine aan met nieuwe onderdelen, maar de belangrijkste informatie om aan de slag te kunnen staat er in. Uiteraard blijven we studenten ook stimuleren om zelfstudie op te pakken.

Soms is het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal lastig. Leent een digitale werkvorm zich goed genoeg voor de doelstelling? Is het toegankelijk genoeg voor je studenten? En hoe gebruik je die specifieke toepassing nou precies? Dan is het fijn dat je met je vraag even terecht kan bij collega-docenten of IT-ondersteuners om je verder te helpen. De belangrijkste bron van informatie en inspiratie zijn natuurlijk je directe collega’s. Ze staan voor dezelfde uitdagingen. Raadpleeg je hen als eerste?

Naast de informatie die je op onderwijsopafstand.hr.nl vindt zijn er andere kennisbanken en FAQ’s die je online kan raadplegen. Informatie over werken op afstand of over het gebruik van Office 365  vind je op HINT. Naast je directe collega’s is er een groep docenten van Hogeschool Rotterdam die ervaring hebben met digitale didactiek en zich hebben aangemeld om te helpen. Zij helpen - naast het voorbereiden en geven van hun eigen lessen - collega’s met dit soort vraagstukken. Je kan een casus bij ze neerleggen via het self service portaalvan de dienst FIT of door je casus te mailen naar service@hr.nl o.v.v. ‘digitale didactiek’. In het self service portaal kan je ook altijd de laatste stand van zaken van je vraag zien.

Op hoedoejijdatonline staan video's waarmee docenten elkaar willen inspireren en ondersteunen bij het geven van online onderwijs. 

Voor vragen over werken op afstand kan je op de hint-pagina over werken op afstand terecht. Vragen en antwoorden over het gebruik van office 365 vind je op de hint-pagina over Office 365. Als je algemene vragen hebt over de IT applicaties zijn de collega’s van de Servicepunten er om je te ondersteunen. In deze periode zijn zij niet fysiek aanwezig op de hogeschool, maar je kan je vraag ook hiervoor stellen via het self service portaal van de dienst FIT of sturen naar service@hr.nl. Als het nodig is word je teruggebeld om je op weg te helpen.

Iedereen die ervaring heeft met het uitvoeren van onderwijs op afstand en die collega’s online wil ondersteunen met het gebruik van tools (waaronder Microsoft Teams en FeedbackFruits) kan zich bij ons melden. Mail dan naar corona.info@hr.nl met als onderwerp ‘Ik help graag’.

Veelgestelde vragen per onderwerp

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen