Menu English

Gezondheidsklachten

Als je klachten hebt die passen bij het coronavirus of contact hebt gehad met iemand die besmet is met het coronavirus blijf dan thuis en laat je testen. Sinds juni 2020 kan iedereen met klachten die passen bij het  coronavirus zich laten testen. Ga voor meer informatie https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen. Maak je je zorgen, neem dan telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD. Meld het bij je leidinggevende als je in quarantaine gaat.

Lees op Hint (intranet) de tips en hulp bij ondersteuning van jouw gezondheid. Daarnaast kun je terecht bij de adviseurs Arbeid & Gezondheid voor advies ten aanzien van fysieke en mentale klachten. 

Je meldt je op de gangbare manier ziek, zoals vermeld op deze hint-pagina. Voor iedereen geldt dat je thuisblijft en je je laat testen bij de GGD als je coronagerelateerde klachten hebt. Om te voorkomen dat complete klassen in quarantaine moeten, heeft de overheid de quarantaineregels in het hoger onderwijs aangepast. Het is je eigen verantwoordelijkheid om te bepalen of, en zo ja welke quarantaineregel op jou van toepassing is.

Als je bent besmet met het coronavirus hoef je dit niet meer te melden bij de hogeschool. 

Volgens de reguliere ziekmeldingprocedure. Die vind je op de hintpagina ziekte en herstel.

De adviseurs Arbeid & Gezondheid en de bedrijfsarts werken zowel online als op de locaties. De RIVM-richtlijnen worden daarbij uiteraard in acht genomen. Iedereen wordt gevraagd om zoveel mogelijk alleen te komen en pas zo kort mogelijk voor de afspraak.

Afhankelijk van de situatie blijft een telefonisch consult mogelijk.

Het RIVM heeft richtlijnen opgesteld over hoe werkgevers om kunnen gaan met kwetsbare medewerkers die een groter en ernstiger risico lopen op Covid-19 en/of samenleven met een huisgenoot die tot de risicogroep behoort.

Hogeschool Rotterdam volgt deze richtlijnen. Bovendien willen we als goed werkgever ervoor zorgen dat we deze specifieke regels op een goede manier hanteren en naleven binnen onze organisatie. Leidinggevenden zijn daarvoor nadrukkelijk op de hoogte gesteld van de richtlijnen.

In het geval een medewerker behoort tot de groep kwetsbare personen, is het verzoek dat leidinggevende en medewerker goede afspraken met elkaar maken, conform de richtlijnen, over de manier waarop de medewerker het werk kan (blijven) uitvoeren (op locatie).

Veelgestelde vragen per onderwerp