Menu Zoeken English

Gezondheidsklachten

Als je, als medewerker of student, koorts hebt van 38 graden of meer, met luchtwegklachten hoesten en benauwdheid / ofwel in een risicogebied bent geweest, ofwel contact hebt gehad met iemand die besmet is met het coronavirus, blijf dan thuis en laat je testen. Sinds juni 2020 kan iedereen met klachten die passen bij het nieuwe coronavirus zich laten testen. Ga voor meer informatie https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen. Maak je je zorgen, neem dan telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD. Meld het direct bij je leidinggevende als je in quarantaine gaat.

Het wegvallen van de dagelijkse structuur, veel thuis zijn en thuiswerken en minder bewegingsvrijheid kunnen gezondheidsklachten veroorzaken, fysiek en mentaal. Lees op Hint (intranet) meer over tips en hulp bij ondersteuning van jouw gezondheid. Daarnaast kun je terecht bij de adviseurs Arbeid & Gezondheid voor advies ten aanzien van fysieke en mentale klachten als gevolg van de thuiswerksituatie.

Je meldt je op de gangbare manier ziek, zoals vermeld op deze hint-pagina. Bekijk voor de procedure ook deze flowchart.

Daarnaast meld je bij de adviseur Arbo en Gezondheid van de Arbodienst dat je besmet bent of in quarantaine zit. Via deze link vind je de juiste adviseur. De adviseur meldt jouw besmetting anoniem bij ons, zodat we in de gaten kunnen blijven houden waar eventueel clusters ontstaan die we kunnen doorgeven aan de GGD en zodat we op locatie passende maatregelen kunnen nemen. Op die manier kunnen we binnen de hogeschool de veiligheid en gezondheid voor alle studenten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen. 

Ben je ziek of in quarantaine geplaatst, neem dan de leefregels door zoals deze geadviseerd worden door het RIVM.

Volgens de reguliere ziekmeldingprocedure. Die vind je op de hintpagina ziekte en herstel.

Vanaf medio september werken de adviseurs Arbeid & Gezondheid en de bedrijfsarts weer op de locaties. De RIVM-richtlijnen worden daarbij uiteraard in acht genomen. Iedereen wordt gevraagd om zoveel mogelijk alleen te komen en pas zo kort mogelijk voor de afspraak.

Afhankelijk van de situatie blijft een telefonisch consult mogelijk.

Het RIVM heeft richtlijnen opgesteld over hoe werkgevers om kunnen gaan met kwetsbare medewerkers die een groter en ernstiger risico lopen op Covid-19 en/of samenleven met een huisgenoot die tot de risicogroep behoort.

Hogeschool Rotterdam volgt deze richtlijnen. Bovendien willen we als goed werkgever ervoor zorgen dat we deze specifieke regels op een goede manier hanteren en naleven binnen onze organisatie. Leidinggevenden zijn daarvoor nadrukkelijk op de hoogte gesteld van de richtlijnen.

In het geval een medewerker behoort tot de groep kwetsbare personen, is het verzoek dat leidinggevende en medewerker goede afspraken met elkaar maken, conform de richtlijnen, over de manier waarop de medewerker het werk kan (blijven) uitvoeren (op locatie).

Veelgestelde vragen per onderwerp

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen