Ga direct naar de content

Lenen, verlengen en reserveren

Alle informatie voor studenten en medewerkers

Bij alle mediatheken van de hogeschool kun je boeken en ander materiaal lenen, reserveren, verlengen en weer terugbrengen.

Lenen

Lenen bij de mediatheek

Je kunt op alle locaties lenen met je hogeschoolpas. Het lenen in de mediatheek is gratis. Je kunt tot tien materialen tegelijk lenen via de self-service balie in de mediatheek. De uitleenperiode voor de meeste materialen is drie weken.

Extern boeken of artikelen aanvragen

Je kunt bij alle locaties boeken of tijdschriftartikelen opvragen die niet in de mediatheek of in één van de databases van de mediatheek aanwezig zijn. De mediatheek vraagt het betreffende boek of tijdschriftartikel dan voor je aan bij een andere bibliotheek. De kosten hiervoor zijn € 2,50 per item.

Lenen bij de bibliotheek van de Erasmus Universiteit

Je kunt als student of medewerker van Hogeschool Rotterdam voor het gereduceerde tarief van € 15,- per jaar lid worden van EUR bibliotheek Woudestein. Vraag het lidmaatschap aan bij de EUR bibliotheek zelf, op vertoon van je identiteitsbewijs, adresbewijs (bijvoorbeeld een recent bankafschrift) en je hogeschoolpas.

Verlengen

Verlengen in 3 stappen

 1. Open de catalogus en klik op de knop mijn gegevens.
 2. Ga naar mijn uitleningen, met verlengmogelijkheid.
 3. Klik op verleng alles, óf vink de materialen aan die je wilt verlengen en klik op verleng selectie.

Beperkingen

 • Je kunt boeken die je hebt geleend maximaal tien keer verlengen via internet of de self-service balie van de mediatheek.
 • Verlengen via internet wordt geblokkeerd als een boete langer dan 5 weken openstaat. Je kunt dan nog wel telefonisch verlengen. 
 • Verlengen is niet mogelijk wanneer een boek gereserveerd is.
 • Verlengen is niet mogelijk tussen 2:00 en 5:00 uur 's nachts.
Reserveren

Zelf een boek reserveren

 1. Open de catalogus en zoek het boek dat je wilt reserveren.
 2. Klik in het menu links op de Reserveren knop.
 3. Kies de locatie waar je de reservering wilt plaatsen en klik op OK.
 4. Klik in het volgende scherm op "Plaats reservering".

Je krijgt een bevestigingsmelding en een bevestigingsmail op je HR-mail account. Je ontvangt een tweede mail wanneer het boek daadwerkelijk voor je klaar staat en je het boek kunt ophalen.

Beperkingen

 • Je kunt maximaal 2 reserveringen tegelijk op je naam plaatsen. Een gereserveerd boek blijft 5 werkdagen voor je klaarstaan.
 • Ingeleverde boeken worden automatisch gereserveerd. Boeken die in de kast staan zijn door iedereen te lenen zolang een medewerker deze er nog niet voor je uitgehaald heeft.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.