Menu
  English

  Publiceer je afstudeeropdracht

  maak je afstudeeropdracht publiek toegankelijk via de HBO Kennisbank

  Je afstudeeropdracht is het sluitstuk van je studie en kan fungeren als visitekaartje bij de stap in de arbeidsmarkt. Laat je afstudeeropdracht dus niet liggen, maar maak deze bekend via de HBO Kennisbank! Zo werk je niet alleen aan je eigen reputatie, maar draag je ook bij aan de kennisuitwisseling tussen onderzoek, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappij.

  De HBO Kennisbank

  In de HBO Kennisbank vind je full-text afstudeeropdrachten, onderzoekspublicaties en artikelen van studenten, docenten en lectoren. Meer dan 20 Nederlandse hogescholen zijn aangesloten. De HBO Kennisbank is vrij toegankelijk en maakt praktijkgericht onderzoek zichtbaar voor iedereen. Door je afstudeeropdracht te uploaden, draag je bij aan nieuw onderzoek. Controleer dus of je afstudeeropdracht aan de eisen voldoet en maak vervolgens gebruik van de speciale upload-pagina!

  Waar moet je afstudeeropdracht aan voldoen?

  1. De afstudeeropdracht is beoordeeld met minimaal een 7.
  2. Je opleiding staat toe dat je zelf je afstudeeropdracht uploadt. Dit zijn alle Hogeschool Rotterdam opleidingen, behalve Fysiotherapie, Commerciële Economie en Ondernemerschap & Retail Management.
  3. Je hebt toestemming van de opdrachtgever om de afstudeeropdracht publiek toegankelijk te maken (i.v.m. vertrouwelijke of bedrijfsgevoelige informatie).
  4. Er staat geen auteursrechtelijk beschermd materiaal in waarvoor je geen toestemming hebt van de rechthebbende(n). Het gaat hierbij meestal om foto's en illustraties. Gebruik bij voorkeur rechtenvrije afbeeldingen, of afbeeldingen die onder een Creative Commons licentie vallen.
  5. Er staat geen privacygevoelige informatie in, dus anonimiseer je afstudeeropdracht:
   1. Verwijder adresgegevens, e-mail adressen, telefoonnummers, foto’s etc. van jezelf en begeleiders en instellingen. Je eigen naam als auteur, namen van begeleiders en instellingen moet je wel laten staan
   2. Verwijder naast adresgegevens etc. ook de namen en gegevens van geïnterviewde mensen, of verwijder hele bijlages die deze gegevens bevatten (indien van toepassing, d.w.z. als het om privacygevoelige informatie gaat)
   3. Verwijder foto’s/illustraties die niet rechten-vrij zijn (indien van toepassing)
   4. Verwijder bedrijfsgevoelige informatie (indien van toepassing)


  Toelichting

  Tips bij het beschrijven en uploaden van je afstudeeropdracht

  • Wacht niet te lang met het uploaden! Wanneer je bent uitgeschreven bij de hogeschool, heb je geen toegang meer tot de upload-pagina.
  • Klik op de rode Beschrijf en upload je afstudeeropdracht knop om te beginnen.
  • Bedenk bij Gebruiksrecht onder welke voorwaarden je wil publiceren. Door voor een Creative Commons licentie te kiezen maak je het hergebruik van je afstudeeropdracht eenvoudiger. Lees er alles over op de website van Creative Commons.

  Zie ook de Quick reference guide

  Vragen?

  Vragen over het uploaden van je afstudeeropdracht of over de HBO-Kennisbank?

  Neem contact op met Arnaud Zwakhals