Menu English

Wijzigingen online bronnen

toegankelijk vanaf de Hogeschool campus en thuis
11 oktober 2023

In dit nieuwsbericht lees je over wijzigingen in het aanbod van digitale bronnen. Heb je vragen of opmerkingen hierover, neem dan contact met ons op.

Kijk bij Nieuwe & gewijzigde informatiebronnen of Verwijderde informatiebronnen voor de meest recente wijzigingen.

Nieuwe & gewijzigde informatiebronnen

Company.info | 09/2023

vernieuwde interface

De website van Company.info is vernieuwd en heeft nu een meer intuïtieve interface.

Lees meer over de wijzigingen

Follow the Money | 08/2023

radicaal onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Follow the Money is een platform voor radicaal onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. FTM heeft als doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving. Op de Follow the Money website vind je diepgravende artikelen over ondermeer de zorg, de woningmarkt, politiek, criminaliteit, fraude, jeugdzorg, de Rotterdams haven en nog veel meer.

Via de mediatheek heb je gratis toegang tot alle artikelen op de FTM site. Gebruik hiervoor de link in het databanken overzicht. Een account aanmaken is niet nodig.

Knovel | 08/2023

tools en naslagwerken voor toekomstige engineers

Studeer je bij het EAS, RMI of IGO instituut? Ben je een aankomend engineer?  Dan is Knovel een interessante databank voor jou. In Knovel vind je tools en naslagwerk voor engineers. Zoek, vind en gebruik chemische- en materiaaleigenschappen, formules en literatuur voor chemie, bouw, automatisering, software, transport, techniek, processen en meer.

Via de mediatheek heb je gratis toegang tot de site. Gebruik hiervoor de link in het databanken overzicht. Je kunt optioneel een account aanmaken op de Knovel site voor het opslaan van zoekopdrachten.

Open de website

Dynamic Health | 07/2023

'evidence based care' databank

Dynamic Health is een tool gebaseerd op bewijs die gemaakt is om verpleegkundigen en andere gezondheidsprofessionals te helpen bij het aanleren van vaardigheden, het snel vinden van antwoorden op vragen en het stimuleren van een manier van werken waarbij bewijs en kritisch denken centraal staan. Dit draagt uiteindelijk bij aan betere resultaten voor patiënten.

Via de mediatheek heb je gratis toegang tot deze databank. Gebruik hiervoor de link in het databanken overzicht. Je kunt optioneel een persoonlijk EBSCOhost account aanmaken voor bijvoorbeeld het opslaan van zoekopdrachten.

Open de database

Verwijderde informatiebronnen

Financial Times

toegankelijk t/m 30 november 2023

Het online abonnement op de Financial Times wordt stopgezet vanaf 30 november 2023. Dit vanwege een afweging tussen kosten en daadwerkelijk gebruik.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen