Menu English

Let op spelling en formulering

Spelling

Spelfouten kunnen afleiden van de inhoud van de tekst. En dat is jammer: je vertelt misschien een heel goed verhaal, maar jouw lezer stoort zich aan een of meerdere spelfouten en kan de tekst niet meer serieus nemen. Zorg er dus voor dat je geen of in ieder geval zo weinig mogelijk fouten maakt in de werkwoordspelling (beslisboom werkwoordspelling),  samenstellingen, woordtekens en hoofdletters, kwesties als alle(n) /sommige(n) leestekens  en meervoudDagelijks oefenen met spelling kan helpen.en.

Formulering

Het formuleren van een zin begint met in ieder geval één hoofdzin en eventueel met een bijzin . Deze zinnen worden met elkaar verbonden door een voegwoord . Oefen met samengestelde zinnen, om hier beter grip op te krijgen. 

Incongruentiefoutieve samentrekkingverkeerd woordgebruikcontaminatie/pleonasme/tautologiefoutieve verwijzing of passieve zinsconstructies maken een tekst slecht te begrijpen en daardoor niet prettig om te lezen.  

Meer tips om je schrijven te verbeteren

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen