Menu Zoeken English

Heeft u binnen uw bedrijf of organisatie een (onderzoeks)vraagstuk waar we u mee kunnen helpen vanuit het onderwijs, bijvoorbeeld door de inzet van onze studenten? Er zijn diverse mogelijkheden en we staan open voor innovatieve ideeën en nieuwe vormen van samenwerking. Neem contact met ons op om de kansen en mogelijkheden te bespreken!

Afstudeeronderzoek

Heeft u een omvangrijk vraagstuk binnen uw bedrijf waar u een student onderzoek naar willen laten doen? In hun vierde jaar werken onze studenten aan een strategisch vraagstuk voor een organisatie, waarbij ze onder meer onderzoek doen. Zij gaan hier voor ongeveer 6 maanden mee aan de slag.

U kunt uw onderzoeksvraagstuk zelf plaatsen op PraktijkLink, een digitaal platform waar bedrijven en studenten elkaar ontmoeten en een match kunnen maken. In de handleiding kunt u lezen hoe u een opdracht kunt plaatsen. 

Andere (onderzoeks)vraagstukken en thema's

Heeft u een complex vraagstuk of uitdaging binnen uw bedrijf waar we een groep (multidisciplinaire) studenten op kunnen plaatsen? Er zijn vele verschillende mogelijkheden, zowel kortlopende als langlopende projecten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Enkele voorbeelden van vraagstukken waar onze studenten aan gewerkt hebben, samen met bedrijven en organisaties:

  • In samenwerking met de Gemeente Rotterdam hebben studenten gewerkt aan een technisch, organisatie en financieel model voor circulaire schaduwdoeken voor hittebestrijding. Er is door de opwarming van de aarde, in droge warme periodes, veel meer behoefte aan verkoeling en schaduw in Rotterdam, deze samenwerking speelt daarop in. 
  • Tweedejaarsstudenten Global Marketing & Sales: In kaart brengen van exportmogelijkheden naar en mogelijke afnemers in België. De studenten hebben ook de eerste contacten gelegd met bedrijven in België.
  • Eerstejaarsstudenten Marketing of Social Business: Studenten bieden marketing support voor sociale ondernemers in een periode van 6 weken. Ze maken samen met de sociale ondernemer een marketingplan.
  • Derdejaarsstudenten van verschillende opleidingen zijn aan de slag gegaan met een wicked problem van een bedrijf. Lees hier over de ervaringen van het bedrijf zelf: PTI in de internationale Business Pressure Cooker.
  • Case Competitions: Teams van Nederlandse en internationale studenten gaan aan de slag met een wicked problem en worden beoordeeld op hun oplossing door een professionale jury. Als bedrijf kunt u een vraagstuk aanleveren en/of deelnemen als jurylid. Meer informatie op de website van de Rotterdam International Case Academy.
  • Eerstejaars Bedrijfskunde: Maken van Business Model Canvas voor bedrijven.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen