Menu English

Rotterdam Business School

Let’s change the face of business

Rotterdam Business School hecht waarde aan nieuw economisch denken, om bij te dragen aan een toekomstbestendige wereld. Wij leiden studenten op als changemakers die impact maken in de huidige economie, met het oog op de toekomst. Hoe kan jij meedraaien in de economie van vandaag en inspireer je tot de verandering van morgen? Dat is precies wat je leert bij de Rotterdam Business School.

Toon:

De Rotterdam Business School: alle business opleidingen onder één dak aan de Kralingse Zoom! In ons gebouw ben je van alle gemakken voorzien én heb je een kort lijntje met docenten en medestudenten. Dit maakt deze locatie de ideale studieplek. Dit is slechts één van de factoren die de Business School bijzonder maakt.

Wij hechten waarde aan diversiteit, iedereen is welkom. We dragen graag bij aan de ontwikkeling van jouw talenten om zo het beste uit jezelf te halen! Iedere opleiding heeft een duidelijke eigen identiteit, net zoals elke student een eigen persoonlijkheid heeft. Van daaruit kun jij je zo vrij mogelijk bewegen. Zo leer je over de grenzen van je eigen vakgebied heen kijken én ontdek je waar jouw kracht  ligt.

Je kennis pas je tijdens je studie al zoveel mogelijk toe in de praktijk, want het onderwijs en bedrijfsleven groeien steeds meer naar elkaar toe. We zijn onderdeel van de Rotterdamse economie, draaien er volop in mee en willen de verandering juist aanjagen. Zo werken we ook nauw samen met het Kenniscentrum Business Innovation; hét expertisecentrum op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Het praktijkgerichte onderzoek wat hier gedaan wordt is de aanjager voor vernieuwing binnen het onderwijs en het mkb. Maar we kijken ook over de grenzen heen naar de rest van de wereld. Zo maken we Rotterdam een échte wereldstad.

Wij leiden studenten op als changemakers die impact maken. Op het bedrijfsleven en de stad Rotterdam, maar ook op de samenleving als geheel. Zo ontdek je gaandeweg hoeveel kracht je hebt om dingen te veranderen. Hoe kan jij meedraaien in de economie van vandaag en inspireer je tot de verandering van morgen? Dat is precies wat je leert bij de Rotterdam Business School. Je bent niet klaar voor de toekomst van het bedrijfsleven, jij bént de toekomst.

Dus: Let’s change the face of business!

Onze ambities

Sinds 2019 is onze missie “Let’s Change the Face of Business”. Hiermee spreken we de belofte uit om impact te creëren. In samenwerking met het Kenniscentrum Business Innovation zien we vier inhoudelijke kernthema’s die staan voor een aantal van de grootste vraagstukken waarin wij verandering willen aanjagen: Betekeniseconomie, circulaire en digitale economie en leiderschap.

Die verandering maken wij vanuit ons onderwijs en onderzoek. Door studenten goed voor te bereiden op de huidige economie, maar ze ook op te leiden om de maatschappij van de toekomst vorm te geven: De student als changemaker. Maar ook als docent, onderzoeker en medewerker kunnen wij ​bijdragen aan economische en maatschappelijke vraagstukken. Dit doen we samen met het werkveld.

Onze Business School moet een proeftuin zijn, waarin we samen leren om de nieuwe economie vorm te geven. Mét onze studenten, medewerkers en lerende partners. In een veilige omgeving die lef en durf creëert. Waarin we continu reflecteren op onze eigen impact en waarde als Business School: Samen leren van waarde te zijn in de nieuwe economie.

 

 

Nieuws

Wat is het laatste nieuws van de Rotterdam Business School?
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen