Menu English

Opdrachten

Hoofdstuk 1: Dementie

Opdracht 1

Doel: Ervaren wat het is om dementie te hebben.
Opdracht: De student houdt een spiegel voor zijn papier en probeert zijn/haar naam te schrijven zodat die in de spiegel leesbaar is.   
Bespreken: Hoe voelt dat? Als ervaring voor dementie: je doet iets wat heel normaal is, maar het lukt niet zonder nadenken, kost moeite en tijd, resultaat is lelijk, etc.

Opdracht 2

Doel: Ervaren wat het is om dementie te hebben
Opdracht: De student kijkt door een VR-bril dementie door de ogen van iemand met dementie naar de omgeving.  VR-bril « Into Dmentia is verkrijgbaar bij het Instituut voor Gezondheidszorg.
Bespreken: Wat trof je het meest? Wat heb je geleerd? Kijk je nu anders tegen dementie aan?

Opdracht 3

Vraag een persoon met dementie en/of een mantelzorger van iemand met dementie in de les te komen vertellen hoe het leven met dementie is. Laat de studenten hen ontvangen en vragen bedenken.

Opdracht 4

Laat de studenten vooraf lezen:
Dirkse, R. & Olde Rikkert, M. (Red.) Ik heb dementie; 50 openhartige brieven met tips voor een beter leven. Leiden: Sinds 1983 Uitgevers, 2016, p30-55. Dit zijn brieven die mensen met dementie geschreven hebben.

Bespreken: Wat vond je het meest opvallend, welke belangrijke tips kan je zelf gebruiken in de omgang met mensen met dementie, wat heb je geleerd over dementie?

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen