Menu English

Samenstelling studentengroepen

Onderzoek naar de versterking van de sociale cohesie tussen studenten middels de samenstelling van samenwerkingsgroepen van studenten.

Over het project

Introductie

De indruk van het MT van het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL is dat er weinig samenwerking is tussen studenten met verschillende etnische achtergronden. De beperkte samenwerking tussen studenten met verschillende etnische achtergronden wordt als niet wenselijk beschouwd omdat de het hbo er onder andere voor is om studenten in te leiden in een diverse wereld waarin studenten met diverse mensen zullen moeten leren samen werken. 

Projectbeschrijving

Segregatie van studentgroepen met een bepaalde etnische achtergrond weerspiegelt een onwenselijke voorbereiding op een pluriforme samenleving. We hebben een enquête uitgezet onder IvL docenten met open vragen gericht op het in kaart brengen van de problematiek.

Projectfeiten

 

Looptijd

2020 - 2022

Financiering

Instituut voor Lerarenopleidingen

Lectoraat

Lectoraat Pedagogische professionaliteit van leraren

Thema

 Optimalisering leerprocessen 

Medewerkers betrokken bij dit project

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen