Menu English

Marjolijn Schouten

Onderzoeker en docent

Marjolijn Schouten is binnen het kenniscentrum betrokken bij het project Koplopers als docent-onderzoeker. Daarnaast is zij werkzaam bij de opleiding Social Work, team jaar 3 en 4, profiel Jeugd. Zij is LWG docent, onderwijsontwikkelaar en bachelorproefbegeleider.

Marjolijn Schouten is haar loopbaan gestart met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en heeft vervolgens in deeltijd een combinatiestudie van Sociale Psychologie en Culturele Antropologie aan de Universiteit Leiden (Bachelor) gevolgd. Tijdens deze studie werkte zij als interviewer en veldwerker mee aan diverse onderzoeksprojecten op het gebied van adoptieproblematiek, vraagstukken rondom sociaal kwetsbare groepen mensen (zoals dak- en thuislozen of verslaafden) en jongeren alcohol- en drugspreventie.

Via een onderwijsstage deed Marjolijn in 2005 ervaring op als docent onderzoeksvaardigheden binnen de hbo opleiding Pedagogiek. Sindsdien is zij als docent werkzaam binnen het Instituut van Sociale Opleidingen (ISO). Afgelopen jaren vervulde ze naast het lesgeven en het ontwikkelen van onderwijs ook coördinerende taken zoals stagecoördinatie, coördinatie minor jeugd en coordinatie Honoursprogramma Pedagogiek. 

Na het afronden van de masterspecialisatie Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid aan de Erasmus Universiteit (2016) was Marjolijn drie jaar werkzaam bij de masteropleiding Pedagogiek als docent en afstudeerbegeleider.  Sinds 2018 is zij als docent-onderzoeker bij het kenniscentrum betrokken. Ze houdt zich vooral bezig met de thema’s inclusief onderwijs en studentsucces.

Project(en)

Van Marjolijn Schouten

Publicatie(s)

Van Marjolijn Schouten
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen