Menu English

Martijn Priem

Onderzoeker

Martijn Priem is docentonderzoeker bij Kenniscentrum Business Innovation en betrokken bij verschillende onderzoeken omtrent ondernemerschap. Hij is coördinator van de minors+ die onder het Fieldlab Startup Economy vallen en in dat kader ook betrokken bij het Honoursprogramma van Hogeschool Rotterdam.

Meer informatie

Over de onderzoeker

Martijn Priem is sinds 2014 als onderzoeker aan Kenniscentrum Business Innovation verbonden en betrokken geweest bij verschillende projecten op het snijvlak tussen ondernemerschap en onderwijs. Hij houdt zich bezig met ervaringsgericht leren, innoveren en ondernemen in brede zin, dat wil zeggen: leren omgaan met onzekerheid en complexiteit, in actie komen, kansen zien en omzetten in meervoudige waarde voor anderen (dus niet alleen financieel of gericht op welvaart, maar ook met aandacht voor welzijn en welbevinden) om zo de uitdagingen van de 21e eeuw aan te kunnen gaan.

 Het is zijn ambitie om iedereen, elke Rotterdammer, Nederlander en wereldburger te helpen meer ondernemend te leren zijn, om op de veranderingen in de maatschappij in te kunnen spelen in plaats van hierdoor alleen beïnvloed te worden, en zo bij te leren dragen aan een betere wereld. Dit doet hij door middel van zijn onderzoek bij Kenniscentrum Business Innovation, maar ook vanuit zijn rol als beleidsontwikkelaar[PM(1]  bij O2LAB Rotterdam en het kenniscentrum zelf.

Docent-onderzoeker

Martijn is jarenlang coördinator geweest van de minors+ Creative Concepts Into Business, Turning Innovation Into Business en Turning Business Into Innovation, waar hij door middel van actieonderzoek samen met docenten, studenten en ondernemers aan de slag is gegaan om complexe praktijkvraagstukken op te lossen en nieuwe kennis te ontwikkelen die zowel de beroepspraktijk als het onderwijs verder helpen.

Samen met partners bij verschillende hogescholen en universiteiten in Letland, Finland en Groot-Brittannië, is Martijn betrokken geweest bij de European Entrepreneurship Training Community, een project gericht op de ontwikkeling en bevordering van transdisciplinair ondernemerschapsonderwijs. Hij heeft zich daarbij beziggehouden met de ontwikkeling van een methode en handboek die docenten kunnen gebruiken bij het ondernemend ontwerpen van onderwijs.

Sinds 2021 is Martijn betrokken bij O2LAB Rotterdam, een project in samenwerking met Erasmus Centre for Entrepreneurship en andere (onderwijs)instellingen ter bevordering van ondernemerschaps- en ondernemend onderwijs in en rond Rotterdam. Het consortium zet zich in voor de verbindingen van verschillende niveaus (mbo, hbo en wo) en domeinen, waaronder economie, kunst, techniek en zorg, om een ondernemende mindset, houding en gedrag in het DNA van alle Rotterdamse onderwijsinstellingen te verankeren, met als uiteindelijk doel de impact te vergroten van onderwijs op de maatschappij en maatschappelijke vraagstukken.

Verbinding met het onderwijs

Martijn is naast coördinator ook als docent inhoudelijk bij de minors+ betrokken en met name verantwoordelijk voor het honoursgedeelte en de onderzoekslijn. Verder begeleidt hij zowel direct als indirect studenten bij hun afstudeeronderzoek en/of andere onderzoeksprojecten.

Minors

Betrokken bij de volgende minors

Volg de Onderzoeker

Op social media

    

Project(en)

Van Martijn Priem

Publicatie(s)

Van Martijn Priem
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen