Menu Zoeken English

Lectoraat Risicomanagement & Gedrag

van dr. Arie de Wild

Het lectoraat richt zich op de vraag hoe mkb-bedrijven meer toekomstbestendig kunnen opereren door bedreigingen te beheersen en kansen te benutten. Daarbij gaat het om het ontwikkelen van innovatieve methoden die mkb-bedrijven in staat stellen om snel en doelgericht positieve en negatieve risico’s te beheersen. Uitgangspunt bij de onderzoeken is het begrijpen van de menselijke factor bij de besluitvorming rond het managen van risico. Daarbij richt het lectoraat zich op de mogelijkheden die de digitale transformatie biedt, zoals Data Science en BlockChain. De ontwikkelde kennis kan worden verankerd in cursussen van de hogeschool die gericht zijn op het maken van strategische, tactische en operationele beslissingen in een onzekere omgeving. Het lectoraat richt zich op de praktische toepassing van de ontwikkelde methoden in het mkb, met name bij bedrijven in de Spaanse Polder in Rotterdam en de ’s-Gravelandse polder in Schiedam. 

Onderzoekslijn

Het onderzoeksprogramma van De Wild is ingebed in de onderzoekslijnen Digital Economy en  Entrepreneurial Economy van Kenniscentrum Business Innovation.

Samenwerking

Partners bij het onderzoek van het lectoraat zijn de Kamer van Koophandel en het Galatee7 team van de Gemeente Rotterdam. 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen