Menu English

Blinden en slechtzienden verlichten

Subsidie voor verlichting van de witte stok
07 juli 2022

Debby Marchena is aangereden door een auto die haar ondanks de witte stok niet op tijd zag. Sindsdien heeft de slechtziende Debby zich ingezet om verlichting van deze stok mogelijk te maken. Studenten en docenten van de minor Zorgtechnologie hebben aan het de ontwikkeling van de huidige prototypes bijgedragen. De volgende stap is het daadwerkelijk produceren en beschikbaar maken van deze blindenstok. Dankzij een subsidie van Regieorgaan SIA wordt dit mogelijk.

“Eendracht maakt macht, en leidt in ons geval onvermijdelijk tot de introductie van de Lightupcane in het algemene straatbeeld. Dit zal de verkeersveiligheid en vrijheid van blinden en slechtzienden wereldwijd aanzienlijk verbeteren”

Debby Marchena

Deelname aan internationale bootcamp

Er is recent een subsidie toegekend waarmee Debby, docenten en studenten van Hogeschool Rotterdam, met support van experts, tijdens de EIT Health Patient Innovation Bootcamp de volgende slag kunnen maken. Onder andere door het inzichtelijk maken van de Europese markt, distributiekanalen en het business ontwerp. De bootcampweken vinden plaats in Lissabon (eind augustus) en Kopenhagen (oktober). Ook is er een haalbaarheidssubsidie ‘Take-Off’ toegekend door Regieorgaan SIA voor het verder uitwerken van de vervolgstappen.

Helma Kaptein, lector Implementatie Zorgtechnologie bij Kenniscentrum Zorginnovatie, heeft deelname van studenten aan de bootcamps mogelijk gemaakt en is betrokken bij het project: “De toekenning van deze subsidie is een erkenning van het werk dat studenten in de minor Zorgtechnologie hebben uitgevoerd. We zijn vereerd met de mogelijkheid om hier met Debby en met studenten van onze hogeschool aan te mogen werken.”

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen