Menu English

Geef je op voor de Jacomine de Lange Prijs

Ken of ben jij een student die werkt aan (dementievriendelijke) ouderenzorg? Laat het ons weten!

Jaarlijks reiken wij een prijs uit aan studenten die werken aan betere zorg voor ouderen, in het bijzonder voor mensen met dementie. Ben of ken jij iemand die hier in het studiejaar 2022-2023 aan werkt of heeft gewerkt? Laat het ons weten! Wie weet wordt dit project de winnaar van de Jacomine de Lange Prijs bestaande uit een oorkonde en geldbedragen van € 250,- (eerste prijs) en € 75,-. (tweede en derde prijs) dat vrij te besteden is. De prijs wordt tijdens de diploma-uitreikingen overhandigd.

Het moet gaan om een project, stage, minoropdracht of afstudeeronderzoek dat door bachelorstudenten van Hogeschool Rotterdam in huidig studiejaar is uitgevoerd. Én het moet bijdragen aan betere zorg voor ouderen (bij voorkeur voor mensen met dementie) of aan betere beeldvorming over deze groep.

Inzendingen zijn mogelijk tot 23 juni 2023.

Stuur ons de volgende informatie op:

Naam/namen student(en), studentnummers (optioneel), opleiding(en) van student(en), e-mailadres contactpersoon, naam van het project, looptijd project, korte samenvatting van project en je motivatie. Indien het product al afgerond is, graag toevoegen als bijlage. 

Waarom de Jacomine de Lange Prijs?

De prijs wordt vernoemd naar Jacomine de Lange, die van 2003 tot 2019 lector Transities in Zorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie was. Daarnaast werkte zij meer dan 25 jaar als senior-onderzoeker in het programma Ouderen van het Trimbos-instituut.

Jacomine heeft zich steeds ingezet voor betere zorg voor ouderen, in het bijzonder voor mensen met dementie en hun naasten. Haar centrale thema daarbij was belevingsgerichte zorg, het aansluiten bij behoeften van mensen met dementie en hun naasten. Door uit te gaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen, en te zoeken naar wat nog wel kan en plezier geeft, kan de laatste levensfase van mensen met dementie nog zinvol zijn. De ‘behoeftenbloem’ waar ‘liefdevolle aandacht en waardigheid’ in het hart staat, demonstreert dat gedachtegoed. 

Omdat Jacomine altijd bijzondere belangstelling had voor het onderwijs aan (aankomende) zorgprofessionals, is besloten om de Jacomine de Lange Prijs uit te reiken en Jacomine de eerste juryvoorzitter te maken. De jury bestaat uit twee medewerkers van Hogeschool Rotterdam en twee externe leden. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen