Menu English

Een leeromgeving van dromen....

In gesprek met Sarah Wilton-Wels

11 december 2023

Een leeromgeving van dromen....

….een plek vol inspiratie, een oase van kennis, 
….een gids, een licht om een professionals te leiden,
….samen schrijven we onze gezamenlijke melodie, 
…..in de groei van elk uniek vermogen en elke kracht, ligt de ware rijkdom van onze stad, prachtig in volle pracht.

Een greep uit de rake beeldende woorden van de spoken word van junior onderzoeker Thaisja Suart over Kenniscentrum Talentontwikkeling, die zij vanuit haar eigen persoonlijke reis met ons deelt. Ze maken diepe indruk op de nieuwe bestuursvoorzitter. Een mooie start van de kennismaking van Sarah Wilton-Wels met Kenniscentrum Talentontwikkeling. 

Aan de hand van speeddates gaat Sarah in gesprek met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten. We schetsen hierin een beeld van de projecten en de gewenste impact van het kenniscentrum. Onze focus ligt op de drie aandachtsgebieden: onderwijskwaliteit, kansengelijkheid en professionals met vertrouwen. In samenwerking met de opleidingen, praktijk en beleid werken van project naar programma naar beweging.

Aan de gesprekstafel

De eerste onderwerpen die op tafel komen zijn onderwijskwaliteit, studiesucces en studentenwelzijn. Het welzijn van de studenten heeft de volle aandacht van Sarah. “Ik ben nog steeds af en toe stil van wat ik tegenkom.” Ze is er voorstander van om het welzijn van onze studenten vaker dan een keer per jaar te monitoren. 

Social Work student Caitlin Schipper laat tijdens een kleine tour door laagbouw Museumpark zien welke obstakels ze tegenkomt als student met een rolstoel. Ze vertelt over de toegankelijkheid van de mediatheek en het belang van een veilige evacuatie in noodsituaties.  

Tijdens een interactieve werkvorm laat lector Michiel de Ronde alle deelnemers ervaren hoe je een vraagstuk van meerdere kanten kan benaderen. Het zorgt voor een moment van enthousiasme bij Sarah: “Ik zie ineens een samenspel van geven en nemen ontstaan.” Missie van de werkvorm geslaagd! 

Het laatste tafelgesprek is met het team van Lector Martine van der Pluijm. Zij benadrukt het belang van taal, wat Sarah beaamt. “Taal is ontzettend belangrijk en ik voel een sterke verbinding met woorden. Als het gaat over hoge verwachtingen, raakt dat mij diep. Dit kwam ook naar voren in mijn openingsverhaal bij de hogeschool, waar ik sprak over toekomstbepalend onderwijs in plaats van toekomstbestendig onderwijs.”

Oog voor alle talenten

In een afsluitend panelgesprek pleit student Sila Nur Aslan van de opleiding Social Work voor meer focus op de verschillende talenten van de studenten. “We hebben innovatie nodig, en voor innovatie is creativiteit essentieel, en voor creativiteit hebben we inspiratie nodig. En dat is iets wat wij kunnen bieden.” 

Sarah bedankt het kenniscentrum voor de schat aan informatie en de inspirerende ontmoetingen; de spoken word zette voor haar de toon van het gesprek. Het kenniscentrum bedankt Sarah voor haar open en eerlijke blik. We staan naast je om de dromen van (toekomstige) professionals te kunnen aanjagen!