Ga direct naar de content

Kenniscentrum Talentontwikkeling

Talenten bloeien op door aandacht

Kenniscentrum Talentontwikkeling zoekt samen met partners in de beroepspraktijk en het hoger onderwijs antwoord op de vraag hoe talent effectiever ontwikkeld kan worden. Iedereen heeft talent. Mensen helpen hun talenten te gebruiken, ook als de omstandigheden daartoe niet altijd gunstig zijn, is hard werken. In wijken in steden zoals Rotterdam zijn uitmuntende leerkrachten, sociaal werkers en sociale ondernemers daarbij onmisbaar. Deze professionals hebben hiervoor de nieuwste inzichten nodig in de vorm van kennis, inspiratie en aandacht.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum
  • Van wie is de politieke ruimte?

Nieuws

In het tweede Diversiteitscafé op 7 maart, vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen, gingen zo'n 45 studenten, docenten en medewerkers in gesprek over politiek. Studenten die het keuzevak diversiteit doen, waren met de hele klas aanwezig.

• Open voor Talent

Nieuws

Hoe kijken studenten naar talentonderwijs? Twee studenten van de minor+ Meedoen op Zuid waren aanwezig bij het Talentonderwijsseminar van OCW waar zij hun ervaringen over de module deelden.

• Het toekomstbehendig maken van de social professional. Hoe doen we dat?

Nieuws

Lector Toby Witte gaf onlangs een interview bij Omroep Vlaardingen waarin hij vertelt over de ontwikkelingen in het sociaal domein, de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid en de opgave waar onderwijs, onderzoek en praktijk voor staan.

• Resultaten onderzoeksproject Fundament

Nieuws

Gemeente Rotterdam financiert sinds 2014 drie initiatieven die kwetsbare, werkloze jongeren vanaf 18 jaar ondersteunen bij het vinden van werk of het teruggaan naar school. Op verzoek van de gemeente deed Kenniscentrum Talentontwikkeling onderzoek naar deze pilots.

Binnen het kenniscentrum
  • 03 apr

Kennisbijeenkomst thema Jeugd door Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

Hebben wij voldoende zicht op de drie decentralisaties binnen het sociaal domein? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we elkaar op de hoogte houden via de Werkplaats Sociaal Domein? De Werkplaats en betrokken hogescholen organiseren diverse kennisbijeenkomsten over onder andere de decentralisaties.

• 06 apr

Kick-off Koplopers - Psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken

Jongeren met psychische kwetsbaarheid vallen eerder uit in het onderwijs, komen moeilijker aan stage of werk en ervaren belemmeringen in hun dagelijkse leven. Project Koplopers gaat op zoek naar oplossingen voor dit probleem.

• 11 mei

Derde uitwisselingsbijeenkomst Werkplaats Sociaal Domein

De werkgroep Doorontwikkeling Sociale Wijkteams van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid nodigt betrokkenen en geïnteresseerden in 2017 meerdere keren uit om van en met elkaar te leren bij de doorontwikkeling van sociale wijkteams.