Kenniscentrum Talentontwikkeling

Talenten bloeien op door aandacht

Kenniscentrum Talentontwikkeling zoekt samen met partners in de beroepspraktijk en het hoger onderwijs antwoord op de vraag hoe talent effectiever ontwikkeld kan worden.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum

Making The Wrong Right

Nieuws

Een kleurrijke stoet van studenten, vluchtelingen, bezoekers van de Pauluskerk, docenten en wijkbewoners trokken een Parade door de stad om aandacht te vestigen op de situatie van mensen op de vlucht en de basiswaarden: respect, gelijkheid, waardigheid en solidariteit.

Slotbijeenkomst Koplopers-project is eyeopener voor velen

Nieuws

De mooie mensen Rosanne, Tim, Thaisja en Michael lijken op het eerste gezicht gewone studenten. Dat zijn ze natuurlijk ook. Althans, volgens de buitenkant. Maar ze hebben ook een binnenkant. Een kwetsbare binnenkant. Een binnenkant die meestal niet gezien wordt en die ze vaak ook niet willen of kunnen laten zien.

Ouders in de spotlight

Nieuws

Voor de vierde keer organiseerde het lectoraat Ouders op Zuid van Hogeschool Rotterdam het afstudeersymposium Ouders in de Spotlights. Vierendertig studenten van de sociale opleidingen die afstudeerden op het thema ‘ouders’ presenteerden hier hun beroepsproduct. Tachtig geïnteresseerden, afkomstig van binnen én buiten de hogeschool, trotseerden de regen om het symposium bij te wonen.

Boek release Mariëtte Lusse

Nieuws

Deze maand is de release van een nieuw boek van onze lector Mariëtte Lusse:"School en thuis: Succesfactoren voor het verbinden van twee leefwerelden". Lusse promoveerde op onderzoek naar samenwerking met ouders in relatie tot preventie van schooluitval. Ze ontwikkelde de beschreven aanpak met haar onderzoeksgroep Ouders in Rotterdam Zuid van Hogeschool Rotterdam.

Van het kenniscentrum