Ga direct naar de content

Kenniscentrum Talentontwikkeling

Talenten bloeien op door aandacht

Kenniscentrum Talentontwikkeling zoekt samen met partners in de beroepspraktijk en het hoger onderwijs antwoord op de vraag hoe talent effectiever ontwikkeld kan worden.

Toon:

Actueel binnen het kenniscentrum
  • Onderwijsfilosofen in actie

Nieuws

Tijdens de startconferentie van de masteropleiding Pedagogiek op 25 augustus presenteerden Joop Berding en Izaak Dekker hun nieuwe boek: Onderwijsfilosofen in actie. Zeven lessen over visies en idealen in en voor de klas.

• Alumni presenteren praktijkvoorbeelden van de stadpedagoog in actie

Nieuws

Op vrijdag 23 juni hebben kersverse masterstudenten hun case gepresenteerd tijdens een pop-up symposium georganiseerd door de Master Pedagogiek.

• Succesvol opleiden

Nieuws

Op 22 juni jl. gaven onderwijskundigen Mariëlle Theunissen en Ellen Klatter in een meer dan goed gevulde zaal hun openbare les in de Science Tower in Rotterdam. Twee aansprekende thema's werden behandeld: Samen Opleiden en Studiesucces.

• Kick-off programma BRIDGE

Nieuws

Onderzoekers en lectoren van Kenniscentrum Talentontwikkeling zijn betrokken bij Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Tijdens een kick-off op 20 juni j.l. werd getoond welke stappen er in het BRIDGE-programma zijn gezet en welke plannen in de komende periode worden uitgewerkt. Thema's zijn o.a. loopbaangarantie en –begeleiding (LOB) en carrière startgaranties (csg).

Binnen het kenniscentrum
  • 24 okt

CityLab010 on tour

Op deze avond presenteren de ruim 50 plannenmakers van CityLab010 zich en krijgen bezoekers de mogelijkheid hun verhaal te horen en in gesprek te gaan. Onder andere Karin Neijenhuis en Martine van der Pluijm presenteren hun onderzoeksplannen.

• 02 nov

Symposium en Boekpresentatie 'Aan het werk met Hannah Arendt'

In het werk van Hannah Arendt zijn vele aanzetten te vinden voor het verder doordenken van het werk van professionals in het onderwijs, de zorg en het sociaal werk. Het denken van Arendt wordt tijdens dit symposium gekoppeld aan het dagelijks werk van de professional.

• 09 nov

Kennisatelier e-mental health

Op 9 november presenteert het team van het project FLOW A.L.I.B.I., de serious game voor kinderen met autismespectrumproblemen. De bijeenkomst vindt plaats in Rotterdam.