Ga direct naar de content

Kenniscentrum Talentontwikkeling

Talenten bloeien op door aandacht

Kenniscentrum Talentontwikkeling zoekt samen met partners in de beroepspraktijk en het hoger onderwijs antwoord op de vraag hoe talent effectiever ontwikkeld kan worden. Iedereen heeft talent. Mensen helpen hun talenten te gebruiken, ook als de omstandigheden daartoe niet altijd gunstig zijn, is hard werken. In wijken in steden zoals Rotterdam zijn uitmuntende leerkrachten, sociaal werkers en sociale ondernemers daarbij onmisbaar. Deze professionals hebben hiervoor de nieuwste inzichten nodig in de vorm van kennis, inspiratie en aandacht.

Toon:

Nieuws

Actueel binnen het kenniscentrum
 • Open voor Talent

  Nieuws

  Hoe kijken studenten naar talentonderwijs? Twee studenten van de minor+ Meedoen op Zuid waren aanwezig bij het Talentonderwijsseminar van OCW waar zij hun ervaringen over de module deelden.

 • Het toekomstbehendig maken van de social professional. Hoe doen we dat?

  Nieuws

  Lector Toby Witte gaf onlangs een interview bij Omroep Vlaardingen waarin hij vertelt over de ontwikkelingen in het sociaal domein, de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid en de opgave waar onderwijs, onderzoek en praktijk voor staan.

 • Resultaten onderzoeksproject Fundament

  Nieuws

  Gemeente Rotterdam financiert sinds 2014 drie initiatieven die kwetsbare, werkloze jongeren vanaf 18 jaar ondersteunen bij het vinden van werk of het teruggaan naar school. Op verzoek van de gemeente deed Kenniscentrum Talentontwikkeling onderzoek naar deze pilots.

 • Hogeschool Rotterdam benoemt Fleur Prinsen tot lector Digitale didactiek

  Nieuws

  Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam benoemt dr. Fleur Prinsen tot lector Digitale didactiek. Prinsen sluit met haar onderzoek aan bij de strategische agenda (‘Onze Agenda’) van Hogeschool Rotterdam, waarin het opleiden voor de wereld van morgen centraal staat.

Activiteiten

Binnen het kenniscentrum
 • 07 mrt

  De politiek, dat ben ik!

  Politici in Den Haag of in het Witte Huis, zijn dat niet gewoon procesmanagers, ver weg van de werkelijkheid? Waarom bepalen zij of "onze 'integratie' gelukt is" en in hoeverre wij solidair zijn met elkaar of niet? In deze editie van het Diversiteitscafé gaan we in gesprek over wat het betekent om samen vorm te geven aan onze diverse samenleving.

 • 15 mrt

  Maatwerk in het onderwijs van nu

  Ieder jaar vindt de ‘Schoolopleidersdag’ van de Lerarenopleidingen vo/bve plaats. Deze dag biedt schoolopleiders vanuit het werkveld en Lero HR de gelegenheid om elkaar te ontmoeten om over verschillende ontwikkelingen met elkaar in gesprek te gaan. Mariëlle Theunissen, lector Samen Opleiden verzorgt de opening van de bijeenkomst.

 • 16 mrt

  Congres voor Lerarenopleiders 2017

  Op donderdag 16 en vrijdag 17 maart 2017 vindt het jaarlijkse VELON Congres voor Lerarenopleiders plaats. Thema dit jaar is ‘Opleiden voor Diversiteit en Verbinding’. Lectoren en onderzoekers van Kenniscentrum Talentontwikkeling geven workshops.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.