Menu
    English

    Senior Onderzoeker Ondersteuningsbehoeften: Levenslang & Levensbreed (0,5 fte)

    KCZ Kenniscentrum Zorginnovatie

    Onze organisatie

    Het lectoraat Ondersteuningsbehoeften: Levenslang en Levensbreed van Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam doet onderzoek naar de (veranderende) ondersteuningsbehoeften tijdens het ouder worden met levenslange beperkingen. Dit kan gaan over (specialistische) zorg bij toename van gezondheids- en participatieproblemen, maar ook over duurzame arbeidsparticipatie of gelijkwaardig samenleven met anderen. Projecten binnen dit lectoraat richten zich onder andere op burgerschap, seksualiteit, ouderschap en verbetering van de langdurige zorg. Wij zoeken een senior-onderzoeker die ondersteuning biedt bij lopende en toekomstige projecten.

    Achtergrond

    Verbeteren van alle facetten van de ondersteuning van mensen met een levenslange beperking: dat is het doel van het lectoraat Ondersteuningsbehoeften: Levenslang & Levensbreed. De visie van het lectoraat op hoe die ondersteuning eruit moet zien, is sterk gebaseerd op de uitgangspunten van het vakgebied Disability Studies (inzet ervaringskennis). Hoe beter de ondersteuning aansluit op de behoeften van de burger, hoe makkelijker deze kan zijn wie hij wil zijn. Hij moet zich kunnen ontplooien, participeren en deel uitmaken van een groter geheel. Het lectoraat maakt gebruik van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden.

    Wat ga je doen?

    De senior-onderzoeker gaat de lector ondersteunen bij lopende projecten en projectaanvragen. Een van de projecten is de Meisjes uit de Knoei studie (zie Meisjes uit de Knoei - Hogeschool Rotterdam). Binnen deze studie wordt ook gekeken naar dochters van ouders met een chronische lichamelijke bepeking. Circa 10-13% van de kinderen in Nederland groeit op met een ouder met een chronische lichamelijke beperking; zij hebben een verhoogd risico op internaliserend probleemgedrag en lichamelijke klachten ten opzichte van kinderen uit een doorsnee gezin. De senior-onderzoeker biedt binnen dit project ondersteuning door onder andere het verrichten van literatuuronderzoek en het schrijven van een METC aanvraag.

    Een tweede project is Sociale Revalidatie. Tijdens de revalidatie wordt met name gewerkt aan mobiliteit en zelfredzaamheid (‘medisch model’). Eenmaal thuis komen mensen zichzelf tegen. Niet de aandoening of handicap staat centraal, maar de manier en mate van meedoen. Vaardigheden en gewoontes, zoals iemand zich gedurende zijn of haar leven heeft aangeleerd om mee te kunnen doen, blijken niet (allemaal) meer te werken. Verwachtingen van de omgeving blijken (deels) niet meer reëel. Het project Sociale Revalidatie onderzoekt de meerwaarde van (groeps)programma om oud-revalidanten te ondersteunen bij het weer oppakken van hun leven. De senior-onderzoeker biedt binnen dit project ondersteuning door onder andere het begeleiden van het schrijven van een Medisch Ethische Toetsings Commissie (METC) aanvraag.

    Ben jij wie we zoeken?

    • Een master/PhD met achtergrond in de pedagogiek, psychologie, paramedische of aanverwante disciplines;
    • Ervaring met het schrijven van METC aanvragen;
    • Affiniteit met de doelgroep;
    • Ervaring met het doen van kwalitatief en kwantitatief onderzoek;
    • Nauwkeurige stijl van werken;
    • Veerkrachtig;
    • Flexibel;
    • Stressbestendig.

    Wat bieden we jou?

    • Een contract voor bepaalde tijd (D4) voor 0,5 fte tot 31 december 2025;
    • Afhankelijk van ervaring tussen minimaal € 4.234,38 en maximaal €5.936,77 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11 CAO HBO);
    • 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
    • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden;
    • Een aantrekkelijke pensioenregeling via ABP;
    • Bij interne kandidaten worden nadere afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld over de mogelijkheden van detachering en eventuele combinatie van onderzoeks- en bijvoorbeeld onderwijswerkzaamheden;
    • De verdeling van de uren (0,5 fte) is in nader overleg af te stemmen;
    • Onze wens is te starten per zo spoedig mogelijk.

    Wil je solliciteren?

    Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam. Het overleggen van een VOG is ook een voorwaarde voor interne kandidaten indien de generieke functie wijzigt.

    Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

    Vragen? 

    Voor meer informatie over de functie en/of de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Dr. S.R. (Sander) Hilberink, lector Ondersteuningsbehoeften: Levenslang & Levensbreed, Kenniscentrum Zorginnovatie, s.r.hilberink@hr.nl.

    Is dit je droombaan?

    Reageer snel of beter nog: nu meteen.

    Sluitingsdatum: 12 mei 2024

    Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

    Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.