Menu English

Informatiemanager bij Hogeschool Rotterdam (0,7-1,0 fte)

Faciliteiten en Informatietechnologie

Hogeschool Rotterdam is enorm in beweging en diverse ontwikkelingen rondom onderwijs, onze bedrijfsvoering en informatievoorziening vragen om een informatiemanager die de schakel is tussen opdrachtgevers, gebruikers en de ICT-organisatie en die in staat is om deze veranderingen mede mogelijk te maken de komende jaren. Zo zijn we o.a. bezig op het gebied van een elektronische leeromgeving, een nieuw HRM systeem, relatiebeheer voor al onze relaties en studentgerichte onlinedienstverlening. We vernieuwen onderwijs en bedrijfsvoering continu inhoudelijk, maar zeker ook de manier waarop we dat aanbieden en ondersteunen. En nieuwe technologie is hierin belangrijk. Bij innovaties spelen diverse disciplines een rol. Denk hierbij aan onderwijs, inkoop, privacy, IT, en organisatie. Ben jij die energieke, enthousiaste professional met hart voor het onderwijs en hou je van het oplossen van complexe problemen en het mogelijk maken van veranderingen, dan is deze rol voor jou.

Wat ga je doen?

Je vervult een brugfunctie tussen het onderwijs en IT door organisatiekennis en IT-ervaring te combineren. Je bent werkzaam op tactisch/strategisch niveau en zorgt samen met je team en leveranciers voor een samenhangende, doelgerichte en integrale informatievoorziening en -architectuur. Met jouw oplossingsgerichte, creatieve geest word je graag geprikkeld door complexe vraagstukken. Dankzij jouw brede overzicht en analytisch inzicht snap je snel hoe dingen werken. Communiceren gaat jou gemakkelijk af: je spreekt graag heldere taal, zowel met je peers als met de collega’s uit andere vakgebieden. Het opbouwen en onderhouden van een netwerk van specialisten binnen Hogeschool Rotterdam zal jou dan ook weinig moeite kosten. Daarnaast ben je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs of bedrijfsvoering en uiteraard ook in IT. Je ondersteunt in hoofdlijnen twee domeinen, te weten onderwijs en bedrijfsvoering.

Waarbij je onderstaande taken hebt:

 • Je inventariseert de organisatiewensen en vertaalt deze naar passende informatie-oplossingen en borgt deze binnen de organisatie.
 • Je stelt informatieplannen op, treedt op als regisseur / linking pin tussen IT en de gebruikersorganisatie en brengt gevraagd en ongevraagd advies uit met betrekking tot verbetermogelijkheden van de functionaliteit van IT-systemen en/of bedrijfsprocessen.
 • Je hebt een leidende rol in het opzetten van de digitale Informatievoorzieningsstrategie en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de IT governance van Hogeschool Rotterdam. De geformuleerde visie implementeer je en draag je uit binnen de organisatie. Verder draag je zorg voor het definiëren van de kaders voor standaarden/richtlijnen en bewaak je de correcte interpretatie en uitvoering hiervan binnen de organisatie.

Het is belangrijk dat je het fijn vindt om gebruik te maken van de vrijheid die je in deze rol hebt, want geen enkele dag is hetzelfde. Er vindt veel afwisseling plaats tussen portefeuilles en daarnaast krijg je de mogelijkheid om veel verantwoordelijkheid te pakken. Je levert een bijdrage aan verschillende projecten, bijvoorbeeld op het gebied van software implementaties, het verbeteren van onze informatievoorziening of aanbestedingen. Je rol is zodoende ook niet afgebakend, maar grotendeels zelf in te vullen. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om in een ambitieus team aan de slag te gaan. Want we willen samen met jou veel bereiken de komende jaren!

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende en afwisselende rol in een ambitieuze en groeiende organisatie
 • Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden).
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
 • € 3018,49- €5.332,48 bruto per maand o.b.v. 1 fte en schaal 10,11)
 • 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling via ABP.
 • Uitstekende scholingsmogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling.
 • De mogelijkheid tot thuiswerken waarbij we je minimaal 1 dag per week op kantoor verwachten.

Het team

Jij wordt onderdeel van het team informatiemanagement waar ze pas tevreden zijn als de klant dat ook is. Omgeven door ervaren professionals met een hart voor onderwijs en IT, waar je veel van én met elkaar kunt leren. In multidisciplinaire teams werk je samen aan verbeterinitiatieven wat o.a. betekent telkens weer efficiënter te willen werken door voor elkaar klaar te staan en verantwoordelijkheid te pakken. Jouw inbreng wordt op waarde geschat, maar ook als je nog niet zoveel ervaring hebt is er voor jou een mooie plek in dit bevlogen team.

Ben jij wie we zoeken?

Als onze ideale kandidaat ben je communicatief vaardig, proactief, creatief en word je graag uitgedaagd om complexe vraagstukken te doorgronden en te managen. Jij ziet jezelf dankzij jouw overzicht en inlevingsvermogen samenwerken met zowel specialisten, als onderwijsvertegenwoordigers en stafdiensten. Daarnaast herken je jezelf in onderstaande punten;

 • Je hebt ten minste een hbo- of wo-opleiding afgerond in de bedrijfs-, informatiekunde of een vergelijkbare richting. Je opleiding heb je bij voorkeur aangevuld met specifieke cursussen op het gebied van informatiemanagement zoals BISL.
 • Je hebt bij voorkeur vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij een onderwijsinstelling of vergelijkbare organisatie.
 • Je bent goed op de hoogte van recente ontwikkelingen in het hoger onderwijs of bedrijfsvoering, bij voorkeur op het snijvlak met ICT.
 • Je hebt ervaring met het initiëren en leveren van input aan het informatiebeleid en het vertalen van ontwikkelingen en omgevingsfactoren naar normen en richtlijnen voor de informatievoorziening.
 • Je beschikt over de vereiste communicatieve vaardigheden om op te treden als eerste aanspreekpunt, vraagbaak en vertegenwoordiger op het gebied van informatievoorziening.
 • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en weet anderen met heldere argumenten van jouw visie te overtuigen.
 • Je bent een goede netwerker en benadert uitdagingen creatief.
 • Je hebt inzicht in en gevoel voor verhoudingen, inhoudelijke doelstellingen en ambities; je verbindt continu context, inhoud en mensen om te komen tot gezamenlijke resultaten.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. We zijn één van de grotere hogescholen uit de Randstad, de tweede hogeschool van Nederland en we willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Blaak 555

Blaak 555 3011 GB

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber op 0611330645 of via j.weber@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen