Menu English

De afdeling I&T staat voor mooie uitdagingen die bijdragen aan de verdere toekomst van het onderwijs. Data is, en wordt in toenemende mate, belangrijker voor Hogeschool Rotterdam. Om vorm te geven aan deze ambitie op het vlak van data -beschikbaarheid en integriteit- zoeken wij een data-architect.

Wil jij hier aan bijdragen? Dan is onderstaande vacature wellicht iets voor jou.

Wat ga je doen?

Actuele vraagstukken waar wij voor staan zijn de interne ontwikkelingen rondom Student en Learning Analytics die vragen om nieuwe oplossingen. De herziening van de reporting omgeving stelt nieuwe eisen aan de data-architectuur net als de realisatie van een nieuw integratieplatform. Daarbij speelt de landelijke ambitie om veilig en eenvoudig informatie uit te wisselen tussen instellingen zodat studenten makkelijker onderwijs bij verschillende onderwijsinstellingen kunnen volgen.

Deze vraagstukken vragen om een gedreven data-architect met ervaring in het ontwikkelen, opbouwen en onderhouden van een data-architectuur en logisch datamodel ter ondersteuning van zowel zuivere integratie tussen systemen als standaardiseren van processen. De oriëntatie op de betekenis van informatie voor de organisatie is hierbij leidend. Kortom je stelt kaders en richtlijnen op waarbinnen de hogeschool veilig en betrouwbaar gebruik kan maken van de beschikbare data.

Concreet heb je onderstaande taken:

 • Je gaat je bezig houden met het opstellen en beheren van de data-architectuur, denk hierbij aan uitwerken van de doelarchitectuur, de kaders en principes die gehanteerd worden bij realisatie en de logische blokken .
 • Je speelt een belangrijke rol bij verandertrajecten en in deze trajecten speel je een richtinggevende rol op de realisatie van één en ander binnen de gestelde kaders.
 • Je ontwerpt en beheert het canonieke datamodel die als basis dient van de zuivere inrichting van de informatievoorziening.
 • Je ontwerpt het data landscape van de hogeschool. Je gaat de organisatie ondersteunen met het opstellen en beheren van de data-architectuur in als uitwerking van de informatiearchitectuur en het kwaliteitsplan in lijn met de behoeften van de organisatie.
 • Je werkt verder aan het opstellen en beheren van de normen systeemgebruik en beheer en vormt beleid en neemt technische maatregelen
 • Je geeft richting aan het beheren en bewaken van de kwaliteit van het data-landschap
 • Je bent een belangrijke gesprekspartner voor Informatiemanagers, Servicemanagers en Portfolio Managers. Tevens stel je principes voor de informatiearchitectuur op waarbinnen de informatievoorziening nader vorm krijgt
 • Je formuleert beleid voor aspecten van de Data-architectuur en beheer en je speelt een belangrijke sturende rol bij verandertrajecten

Kortom je hebt een belangrijke rol in planvorming, inhoudelijke uitwerking en prioriteitstelling. Je helpt de juiste beslissingen te nemen waarbij je stuurt op verbetering van de integrale kwaliteit van de data-architectuur. Hierbij lever je input op het projectportfolio proces waarin je de rol van architectuur borgt in de voorbereidende fase, waarna je aangehaakt blijft bij het project. Kortom een mooi rol met veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng waarbij je het vertrouwen krijgt om te bouwen.

Wat bieden wij jou?

 • Minimaal €3.881,09 en maximaal €6.064,86 bruto per maand schaal 11 of 12
 • Een goede werk/privé balans 40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden
 • 8,3% eindejaarsuitkering, 13e maand
 • Uitstekende scholingsmiddelen en ruimte voor ontwikkeling
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling via ABP
 • De mogelijkheid tot thuiswerken waarbij wij je minimaal 1 dag per week op kantoor verwachten

Het team en de werkplek

Je werkt samen met een grote verscheidenheid aan collega’s in gevarieerde functies. Je vindt je thuisbasis in het architecten team waarbij iedereen de eigen aandachtsgebieden heeft, en er de samenwerkingsopdracht in brede context is. Samen werken we aan de architectuur van Hogeschool Rotterdam. Daarnaast maak je actief gebruik van de expertise van collega’s zoals informatiemanagers, technische specialisten en belanghebbenden in de organisatie om het data vraagstuk goed in te vullen. We combineren thuiswerken met samenwerken op locatie zodat we de beste omstandigheden hebben voor onze taken. En naast al die serieuze zaken moet er altijd ruimte zijn voor lol met elkaar en onze collega’s. We zijn nog in opbouw en als Data-architect ben je een van de eerste nieuwe collega’s die ons komt versterken.

Ben jij wie we zoeken?

Je neemt mee:

 • HBO-werk- en denkniveau
 • Betrokken/ geïnteresseerd/ in de wereld van HBO onderwijs is gewenst
 • Minimaal vier jaar relevante werkervaring als architect, als informatieanalist of vergelijkbare ervaring met een duidelijke behoefte deze stap te zetten
 • Kennis van en ervaring met data-architectuur en de actuele ontwikkelingen en status is gewenst
 • Ervaring met Agile is gewenst
 • Een duidelijke visie op belang van data voor een hoger onderwijsinstelling en hoe dit belang zich vertaalt naar een architectuur en oplossingen

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Esther van Berkel, via mail: e.d.van.berkel@hr.nl of 06-55085767.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. We zijn één van de grotere hogescholen uit de Randstad, de tweede hogeschool van Nederland en we willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie Blaak 555 . Deze locatie is gelegen in het centrum van Rotterdam. De locatie is uitstekend te bereiken met het OV.

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Esther van Berkel, via mail: e.d.van.berkel@hr.nl of 06-55085767.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen