Menu English

Application-architect Power Platform & Dynamics 365 (0,8-1,0 fte)

Faciliteiten en Informatietechnologie

Hier werken wij aan morgen. Werken bij Hogeschool Rotterdam betekent een bijdrage leveren voor de studenten die aan zorgen voor een mooiere wereld van morgen. De afdeling I&T staat voor de diverse uitdagingen die bijdragen aan de verdere toekomst van het onderwijs. Wil jij hier aan bijdragen? Dan is onderstaande vacature wellicht iets voor jou. Hogeschool Rotterdam heeft gekozen voor Dynamics 365. Belangrijke stappen zijn gezet in het inrichten en beschikbaar maken van functionaliteiten voor studentenvoorlichting & werving en relatiebeheer bij onze opleidingsinstituten. Zo wordt bijvoorbeeld Dynamics 365 in combinatie met een zelf ontwikkelde Power App gebruikt voor het organiseren van de open dagen en andere events, waarbij de deelnemers een unieke QR-code krijgen die aan de deur gescand wordt om te weten wie aanwezig was Verder wordt Dynamics 365 ook ingezet voor onderzoekbeheer en wordt er gekeken naar een eventuele ondersteuning van inschrijvingen. Hogeschool Rotterdam staat aan de start van deze ontwikkeling en wil dit verder vormgeven. Een visie vanuit architectuur op de toepassingsgebieden en mogelijkheden is van cruciaal belang.

Wat ga je doen?

 • Als applicatie-architect voor het Power Platform en Dynamics 365 vervul je een belangrijke rol in het vormgeven van de toekomstige inzet van deze systemen. Je geeft richting, stelt kaders en biedt oplossingsrichtingen. Als onderdeel van het architectenteam zorg je ervoor dat de applicaties binnen je portefeuille zo goed mogelijk worden ingezet
 • Je definieert op architectuurniveau de verandertrajecten en hun afhankelijkheden die nodig zijn om de gewenste situatie te realiseren. Mede aan de hand van deze architecturen stel je praatplaten en modellen op waarmee collega’s (intern en extern) meegenomen kunnen worden in de ontwikkelingen
 • Je vertaalt (informatie) principes en beleid naar inrichtingsprincipes en richtlijnen voor Dynamics & Power Platform
 • Je speelt een belangrijke rol bij verandertrajecten. Dit wordt onder andere bereikt door de Project Start Architectuur en aanvullende projectarchitecturen. In deze verandertrajecten speel je een sturende rol op de realisatie van een en ander binnen de gestelde kaders.
 • Je ontwerpt en beheert een deel van het canonieke datamodel die dient als basis van de zuivere inrichting van de informatievoorziening

Kortom je hebt een belangrijke rol in planvorming, inhoudelijke uitwerking en prioriteitstelling. Je helpt de juiste beslissingen te nemen waarbij je stuurt op verbetering van de integrale kwaliteit van de informatievoorziening. Kortom een mooi rol met veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng waarbij je het vertrouwen krijgt om te bouwen.

Wat bieden we jou?

 • Minimaal €3.881,09 en maximaal €6.064,86 bruto per maand schaal 11 of 12
 • Een goede werk/privé balans 40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
 • 8,3% eindejaarsuitkering
 • Uitstekende scholingsmiddelen en ruimte voor ontwikkeling
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling via ABP
 • De mogelijkheid tot thuiswerken waarbij wij je minimaal 1 dag per week op kantoor verwachten

Het team en de werkplek

Samen met de solutions, integratie, enterprise en informatiearchitecten vorm je het architectenteam. Samen werken we aan de architectuur van Hogeschool Rotterdam. Hierbij maken we gebruik van elkaars inzichten en expertise. We combineren thuiswerken met samenwerken op locatie zodat we de beste omstandigheden hebben voor onze taken. En naast al die serieuze zaken moet er altijd ruimte zijn voor lol met elkaar en onze collega’s. We zijn nog in opbouw en als application architect ben je een van de eerste nieuwe collega’s die ons komt versterken.

Als application-architect werk je nauw samen met het Agile team dat de (nieuwe) services voor deze platforms realiseert.

Ben jij wie we zoeken?

Wat breng je mee:

 • HBO-werk- en denkniveau
 • Betrokken/ geïnteresseerd/ in de wereld van HBO onderwijs is gewenst
 • Minimaal vier jaar relevante werkervaring als architect of als informatieanalist of informatiemanager met een duidelijke behoefte deze stap te zetten
 • Ervaring met architectuurmethodieken TOGAF, Archimate
 • Ervaring met Agile werken (SAFe, Scrum) in een architectuurrol

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Esther van Berkel, via mail: e.d.van.berkel@hr.nl of 06-55085767.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. We zijn één van de grotere hogescholen uit de Randstad, de tweede hogeschool van Nederland en we willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

 

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Blaak 555

Blaak 555 3011 GB

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

 

Vragen? Esther van Berkel, via mail: e.d.van.berkel@hr.nl of 06-55085767.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen