Menu Zoeken English

Wiskunde draait om méér dan Pythagoras

Vrijwel géén beroep kan zonder een beetje kennis van wiskunde. Dat weet jij natuurlijk al lang en daarom wil jij die leraar zijn die middelbare scholieren de wiskunde laat ontdekken. Jij brengt hen bij dat wiskunde veel meer is dan formules oplossen, het gaat om antwoorden vinden, voor soms hele grote vraagstukken. Maar ook hele alledaagse dingen, zoals de algoritmes die al onze social media zo handig maken.

Wij stomen je klaar voor het echte werk

Om leraar wiskunde te worden heb je uiteenlopende skills nodig, naast kennis van wiskunde. Hoe houd je de aandacht vast? Hoe wek je abstracte materie tot leven? Hoe ga je om met de dynamiek van een klas? Wij leren je verder kijken dan het lesje uit een schoolmethode. We helpen je ontdekken wat jij wilt bereiken met je leerlingen. En samen bouwen we aan je zelfvertrouwen om dat op jouw manier vorm te geven.

Stel je vragen aan één van onze studenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Op de sociale kanalen laten studenten van de opleiding zien hoe hun leven als student eruit ziet. Onze online ambassadeurs komen uit diverse klassen en leerjaren. Iedere student deelt wat hem bezig houdt en beantwoordt ook jouw vragen over de opleiding.

Instagram Lerarenopleidingen exacte vakken

Proef de sfeer van de Lerarenopleidingen Exacte vakken en bekijk de foto's en video's van de studenten

Stel je vraag via Instagram

Nina, student Lerarenopleiding Wiskunde

Zelf heb ik het vwo afgerond, waardoor de keuze voor een hbo niet voor de hand lag. Toch heb ik een weloverwogen keuze kunnen maken. Een beeld vormen over een bepaalde studie is moeilijk (hoe ziet een dag eruit?). Helemaal in deze tijd. Daarom help ik jou graag door het beantwoorden van vragen over mijn studie.

 

Stel je vraag via Instagram

Lieke, eerstejaarsstudent Lerarenopleiding Wiskunde

Hoi, mogelijk toekomstige studiegenoot! Wat leuk dat je interesse hebt in de lerarenopleiding Wiskunde. Ik ben Lieke, eerste/tweedejaars student aan de voltijd lerarenopleiding wiskunde. Ik weet hoe lastig het kan zijn om een studie te kiezen. Toen ik namelijk op het punt stond waar jij nu staat heb ik ervoor gekozen om eerst een totaal andere studie te kiezen dan de leraren opleiding... Achteraf gezien een leuke ervaring, maar toch niet het vakgebied waar mijn passie ligt. Na die opleiding afgerond te hebben (met een minor rekenen...), ben ik dan toch gaan doen waar ik stiekem al een tijdje van droomde: namelijk de opleiding tot docent en dan wel tot wiskundedocent. Nu zit ik alweer bijna een jaar op deze opleiding en voel me hier helemaal thuis. Naast dat er veel geleerd wordt in de lessen, leer je tijdens je eerstejaars stage al gelijk hoe het is om als docent voor de klas te staan. Denk je nu, 'is dat niet snel?'. Nee hoor, dat valt echt mee. Ik vind het juist het leukste wat er is, aangezien je hier echt met de leerlingen aan de slag kan. En door alle goede begeleiding komt het helemaal goed. Behalve dat je natuurlijk veel leert op de opleiding is er ook tijd voor ontspanning met je klasgenoten tussen lessen door of op vrijdagmiddag om het weekend vieren. Samen met docenten worden er een paar keer per jaar spelletjesavonden georganiseerd. De docenten staan overigens altijd voor je klaar om je te helpen. Zo wil ik jullie ook graag helpen! Denk je nu, 'ik heb nog wel wat vragen' of 'ik wil nog wel wat meer weten'? Mail mij gerust!

 

Mail Lieke

Wat zeggen studenten over de opleiding?

‘Het is een fantastisch gevoel om te zien als bij iemand het kwartje valt.’

Nina, tweedejaars Wiskunde

De opleiding in harde cijfers

Wil je weten wat voor cijfer studenten de opleiding geven? Hoe de opleding precies is opgebouwd? Hier staat alles op een rij.

Lees verder

Geïnteresseerd in andere opleidingen?

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen