Menu English

Opleiding Logopedie

Wat je als (stage)werkveld over onze opleiding wilt weten

Bij de opleiding Logopedie leiden we studenten op tot kritische en ondernemende logopedisten. Dit doen we samen met het werkveld. Dankzij deze begeleiding en ervaring vindt de transformatie van student naar startbekwame professional plaats.

Toon:

Als u studenten uit het derde en/of vierde jaar van onze opleiding begeleidt, is het raadzaam om minimaal de cursus stagebegeleiding te volgen. Als u ook studenten in de stage van jaar 4 begeleidt is het noodzakelijk om jaarlijks ook de cursus stagetoetsing te volgen.

Wat zijn de kwaliteitseisen voor een stagebegeleider?

Voor de begeleiding van derdejaars stagiairs gelden de volgende kwaliteitseisen:

  • minimaal 2 jaar werkervaring als logopedist
  • recente deelname aan cursus stagebegeleiding (max. 5 jaar geleden)

Voor de begeleiding van een vierdejaars stagiair gelden de volgende kwaliteitseisen:

  • minimaal 2 jaar werkervaring als logopedist
  • recente deelname aan cursus stagebegeleiding (max. 5 jaar geleden)
  • deelname aan de cursus stagetoetsing

Voor de begeleiding van een eerstejaarsstudent gelden deze eisen niet en zijn ook logopedisten met minder werkervaring uitgenodigd om te begeleiden.

Cursus stagebegeleiding

In de cursus stagebegeleiding krijgt u uitleg over wat het begeleiden van studenten inhoudt en wat er van u en de student wordt verwacht. Door praktische oefeningen gaat u aan de slag met het coachen van studenten, waarbij de nadruk ligt op feedback geven en vragen. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de indeling van de opleiding en hoe het programmatisch toetsen in onze opleiding is opgebouwd.

Deze cursus wordt meerdere malen per jaar aangeboden en duurt ongeveer zes uur.
Het lukt soms niet om de cursus voorafgaand te volgen. Dit is geen probleem. Het is ook mogelijk om tijdens de stageperiode de cursus te volgen.
Het is aan te bevelen deze cursus één keer per vijf jaar te volgen zodat u op de hoogte blijft van de opleidingseisen en van de laatste wijzigingen in het studietraject van een student.

De cursus stagebegeleiding is nog niet geaccrediteerd, maar er worden zes niet-geaccrediteerde punten gegeven.

Wilt u meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met ivg-beb@hr.nl.

Cursus stagetoetsing

De cursus stagetoetsing is een noodzakelijk onderdeel van de stagebegeleiding in jaar 4. Tijdens deze stageperiode treedt u namelijk als officieel examinator op bij de beoordeling van de afstudeerstage. Bij het beoordelen van een toets hoort een noodzakelijke kalibratie van de toetsafname. Deze organiseren wij als opleiding aan de start van de stageperiode van de 25-weekse stage. Deze kalibratie wordt zo ingericht dat er tegelijk contact kan worden gelegd met de begeleidende docent en andere stagebegeleiders.

De cursus stagetoetsing is niet geaccrediteerd, maar er worden 2 niet-geaccrediteerde punten gegeven.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen