Start- en einddatum:
September 2024, Schiedam*
Duur: 5 maanden, 20 weken
*onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen
Dag, tijd en locatie:
Lentiz Life College, Schiedam start 3 september 2024, 13:00 uur.
Investering:
€ 5.995,- per module
Opbouw
Hoe is de opleiding opgebouwd?Doelgroep
Het professionaliseringstraject ‘Docent PIE’ is opgesteld voor docenten die al in het bezit zijn van een 2e graad getuigschrift, waaruit blijkt dat voldaan is aan de bekwaamheidseisen voor het lesgeven in het vmbo en bevoegd willen worden voor het profiel PIE. Met het eindcertificaat bent u zelfstandig bevoegd om les te geven binnen de PIE. Veelal hebben de deelnemers een technische achtergrond, maar ook met een wiskundige of natuurkunde achtergrond bent u welkom. Techniek heeft de toekomst!
Inhoud
Het complete traject bestaat uit de 3 modules:
- Module metaaltechniek
- Module elektrotechniek
- Module installatietechniek
Indien u al beschikt over een 2e graad onderwijsbevoegdheid in één van bovenstaande richtingen, krijgt u vrijstelling voor deze module. In de praktijk betekent dit dat u vaak maar 2 of zelfs maar 1 module hoeft te volgen om bevoegd te blijven. De modules zijn gericht op vakdidactische en vakinhoudelijke bekwaamheid, voor het verzorgen van het profielvak PIE en de keuzevakken. Met deze nieuwe specialisaties professionaliseer je jezelf, om als PIE docent allround inzetbaar te zijn.
Voorafgaand aan de examinering werk je aan een geïntegreerd onderwijsleermiddel welke je in je eigen klas kunt gebruiken. Het totale traject wordt afgesloten met een examen in de vorm van een Proeve van Bekwaamheid (PvB) en een Criterium Gericht Interview (CGI).
Beoordeling en toetsing
Beoordeling en toetsing:
Leerdoelen
Onderdelen in de opleiding
De opleiding kent 2 fasen: Eerst volgt u de vakdidactische en vakinhoudelijke modules. Met deze modules professionaliseer je jezelf om het benodigde inzicht en de expertise te krijgen en bouw je een relevant portfolio van beroepsproducten op. Gedurende het opleidingstraject lever je een geïntegreerd onderwijsleermiddel op.
Na het behalen van de verschillende deelcertificaten (en/of vrijstellingen) plannen we de Proeve van Bekwaamheid met u in. Hierna volgt een criterium gericht interview.
Wanneer alles positief afgerond is behaalt u het eindcertificaat waarmee u gekwalificeerd bent om les te geven in het profielvak PIE binnen het voortgezet onderwijs.
De opbouw van de modules is gebaseerd op de vakdidactische en vakinhoudelijke bekwaamheden voor het verzorgen van de profielvakken en een deel van de keuzevakken.
Inschrijfprocedure
Je schrijft je in per module van een half jaar. Dit wordt vanzelf duidelijk op het aanmeldformulier.
Op basis van een 2e graad bevoegdheid Elektrotechniek, Installatietechniek, Metaaltechniek, instalectro of metalectro kun je vrijstelling krijgen. Docenten die al over gerichte technische kennis en praktijkvaardigheid beheersen, kunnen incidenteel ontheffing van contacturen krijgen. U dient wel aan alle toetsing te voldoen. Dit bespreekt u vooraf met uw docent of neem hierover even contact met ons op.