Menu Zoeken English

Sportfysiotherapie deeltijd

 • Duur en startmoment

  3 jaar, september

 • Opleidingstype

  Deeltijd Master

 • Taal

  Nederlands

Heb jij je bachelor fysiotherapie en wil je master in de sportfysiotherapie worden? Deze masteropleiding biedt je die kans! De driejarige studie is gebaseerd op kennis en resultaten uit de praktijk.

In de samenleving is steeds meer ruimte voor sport en sporten. Natuurlijk als vorm van amusement, maar daarnaast vinden steeds meer mensen het belangrijk om zelf te sporten. Vanuit de sport ontstaat er meer aandacht voor de aspecten van de gezondheidszorg. Sportverenigingen, verzekeraars en maatschappelijke instellingen bieden steeds vaker producten aan voor speciale doelgroepen zoals chronisch zieken.

Sport en gezondheid zijn dus nauw met elkaar verweven. De sportfysiotherapeut werkt intensief samen met artsen, chirurgen en collega's. Tijdens de masteropleiding Sportfysiotherapie verwerf je de specifieke competenties voor het vakgebied van de sportfysiotherapeut. De opleiding geeft je toegang tot het register sportfysiotherapie.

Wij leiden je op tot een specialist die multi- en interdisciplinair met sporters kan werken. Of met patiëntgroepen in een sportspecifieke omgeving. Dit kunnen recreatie- en prestatiegerichte (top)sporters zijn. Maar ook mensen die na langdurige inactiviteit weer actief willen bewegen of sporten. De sportfysiotherapeut speelt verschillende rollen in de diverse fases van herstel van de sporter.

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Geslacht
Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

Sportfysiotherapie deeltijd

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?

  Inhoud van de opleiding

  De opleiding tot master Sportfysiotherapie maakt het mogelijk domeinspecifieke competenties van de sportfysiotherapeut te verwerven. Je wordt opgeleid tot een specialist die in staat is multi- en interdisciplinair met sporters of specifieke patiëntgroepen te werken in een sportspecifieke omgeving. Hiermee worden alle sporters bedoeld met een sportgerelateerde zorgvraag. Dat kunnen recreatie- en prestatiegerichte sporters zijn, topsporters maar ook mensen die na een langdurige periode van inactiviteit weer actief willen gaan bewegen of sporten. De sportfysiotherapeut speelt in de diverse fases van herstel van de sporter verschillende rollen, variërend van Eerste Hulp bij Sportongevallen naar revalidatie, tot aan de hervatting van sportactiviteiten.

  Daarnaast bezit de master sportfysiotherapie de competenties om:

  • sporters en patiëntgroepen te adviseren in bewegingsactiviteiten gericht op gezondheidsbevorderend gedrag
  • deskundigheidsbevordering te realiseren
  • bestaande wetenschappelijke evidenties te integreren in het eigen professionele handelen
  • ontwikkelingen in de beroepspraktijk of -organisatie te ontwikkelen, initiëren en te implementeren
  • een bijdrage te leveren aan innovatie van het beroep

  Na je studie

  Wat kun je doen na de opleiding?

  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt de titel Master of Science (MSc) behaald.

  Bij het diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Beroepen

  Wij leiden je op tot een specialist die multi- en interdisciplinair met sporters kan werken. Of met patiëntgroepen in een sportspecifieke omgeving. Bijvoorbeeld sporters met een zorgvraag die gerelateerd is aan sport. Dit kunnen recreatie- en prestatiegerichte (top)sporters zijn. Maar ook mensen die na langdurige inactiviteit weer actief willen bewegen of sporten. De sportfysiotherapeut speelt verschillende rollen in de diverse fases van herstel van de sporter.

  Locatie

  Waar ga je studeren?

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties

  We gebruiken cookies om de website te verbeteren.