Menu English

Crossmediale Communicatie deeltijd

  • Duur en startmoment

    2 jaar, september

  • Opleidingstype

    Deeltijd Associate degree, ook beschikbaar in voltijd

  • Taal

    Nederlands

Je hebt een baan en doet veel op gebied van communicatie. Je wilt er meer van weten en daarmee je kansen op je werk of daarbuiten vergroten.

Je hebt al enige ervaring met communicatie en doet werk dat daarbij aansluit. Je hebt een hands-on mentaliteit, werkt graag met beeld, tekst en audio en bent nieuwsgierig naar hoe je effectieve en creatieve content kunt creëren. Kom kijken bij de Rotterdam Academy en ontdek dat leren en praktijk hand in hand lopen.

Wat levert het op?

In de eerste periode leer je creatief denken, vormgeven en de basistheorie van communiceren en crossmedia. Een studieloopbaancoach begeleidt je daarbij en maakt je wegwijs op school. Gedurende de opleiding breng je theorie direct in praktijk samen met medestudenten, docenten en professionals uit de praktijk. Je leert jezelf beter kennen, wat jouw kernkwaliteiten zijn en het heft in eigen hand te nemen. Na deze opleiding vertaal je moeiteloos een idee naar een crossmediaal concept en werkt dit uit tot een interactieve campagne.

Verschil met voltijd

De studiebijeenkomsten zijn één dag per week. Het tempo zal hoger liggen dan bij de voltijd. Er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht. Je zult de lessen goed voor moeten bereiden, thuis studeren en tijdens de les gerichte vragen stellen om de studie in twee jaar af te kunnen ronden. Het is een vereiste dat je minimaal 16 uur in de week in een (werk)omgeving zit waar je opdrachten kunt uitvoeren.

Afgestudeerd, en dan…?

Met je diploma kun je straks vele kanten op. Ben je nog niet uitgeleerd? Je kunt doorstromen naar het derde jaar van een bacheloropleiding.

Voorlichtingsactiviteiten

Bekijk het aanbod en meld je aan
Alles over de open dag van Crossmediale Communicatie

Studie in Cijfers

studiekeuze123.nl/studie-in-cijfers
Laatste wijziging op 24-08-2022 Bekijk meer informatie over Studie in Cijfers
Deze opleiding
Landelijk gemiddeld deze studie

Toelichting van de opleiding

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees meer op studiekeuze123.nl/corona. De landelijke cijfers zijn gelijk aan de instellingscijfers, omdat de opleiding bij de Rotterdam Academy (Hogeschool Rotterdam) de enige in Nederland is.

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Onderwijsvisie

Studie: wat mag je verwachten…

De Rotterdam Academy heeft als kernwaarden verbinden, vakmanschap en vernieuwen. Je komt terecht in een leergemeenschap waarin je te midden van docenten en professionals kunt groeien. Mensen zijn verschillend als het gaat om talent, interesse en temperament. Je kunt veranderen door je in te spannen, te leren en ervaringen op te doen. We geven je daarom de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en bieden je veiligheid om te leren en te onderzoeken.

Bij de start van je studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Ook komt direct de praktijk aan bod. Je leert praktijkcases aan te pakken samen met medestudenten, docenten en professionals. Gedurende de opleiding bouw je een portfolio op met concrete producten op het gebied van tekst, beeld en online skills. Hiermee kun je aan bedrijven laten zien wat je allemaal hebt gepresteerd.

Het eerste jaar

In het eerste jaar van je opleiding leg je een brede basis, waarbij je je richt op de kennis, vaardigheden en kwaliteiten die je nodig hebt als media- en communicatieprofessional. Je voert zowel individueel als in teamverband projecten uit. De opdrachten zijn praktisch en sluiten direct aan op het werkveld.

De opdrachten zijn gerelateerd aan je werkomgeving en je voert ze ter plekke uit. Denk bijvoorbeeld aan het formuleren van een socialmediastrategie, een marketingbeleid omzetten in middelen of het maken van video’s die aansluiten bij de visie van jouw organisatie. Ook ga je aan de slag met content voor het web en webcare.

Je krijgt onder meer les in communicatie, marketing, medialandschap, mediaproductie, Nederlands en Engels. Daarnaast kun je trainingen verwachten als creatieve denktechnieken en conceptontwikkeling. Je leert werken met softwareprogramma’s zoals InDesign, Photoshop en Première.

Het tweede jaar

In het tweede jaar vervul je een belangrijke functie als ‘projectaanjager’ bij de totstandkoming van communicatiemiddelen. Je wordt getraind in hoe je een innovatief idee opzet vanuit de strategie van een organisatie, waarbij verschillende communicatiemiddelen naadloos op elkaar aansluiten. Ook krijg je les in marketing, concept en innovatie, mediapsychologie, onderzoek en interculturele communicatie.

In de laatste fase van je studie ontwerp je een beroepsproduct voor jouw bedrijf of organisatie om een probleem op te lossen. Deze afstudeeropdracht bestaat uit een vooronderzoek en het uitwerken van een creatieve oplossing. Tot slot geef je advies over hoe het beroepsproduct toegepast kan worden binnen het bedrijf.

Keuze en begeleiding

Coaching

Bij je docentcoach kun je terecht voor vragen, problemen en andere zaken die te maken hebben met jouw voortgang van de studie. Voor specifiekere problemen kun je terecht bij de studentendecaan van de Rotterdam Academy. Tijdens de eerste dagen op school word je hierover verder geïnformeerd.

Zin in uitdaging?

Ben je kritisch ingesteld, nieuwsgierig en een doorzetter? Dan is het excellentieprogramma of het honoursonderwijs misschien iets voor jou! Het is een aanvulling op je studie, waarin je wordt uitgedaagd om meer uit jezelf te halen. Je werkt aan interessante projecten en vraagstukken uit de beroepspraktijk. Je doet dit samen met studenten van andere opleidingen, docenten en mensen van organisaties en bedrijven. Daarmee krijg je een bredere blik op je eigen vakgebied en werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Studeren met een functiebeperking

Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen en voorzieningen nodig, dan biedt Studentzaken daarvoor verschillende mogelijkheden.

Werk en studie

Bij deze opleiding stellen we eisen aan je werkervaring en/of werksituatie. De exacte eisen vind je onder de toelatingsvoorwaarden.

Meer weten?

Benieuwd naar de sfeer bij de Rotterdam Academy? Kom langs dan op een van de open dagen. Heb jij jouw keuze al gemaakt? Wacht dan niet langer en schrijf je in! 

Vakken

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

Onderwijsvorm

Hoe is het onderwijs ingericht?
1 dag les per week
16 uren zelfstudie per week
Legenda
Praktijk
Keuzeruimte
Theorie
Begeleiding

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Associate degree (Ad) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Beroepen

Met je Associate degree Crossmediale Communicatie kun je bijvoorbeeld terecht in de creatieve industrie. Denk hierbij aan uitgeverijen, omroepen, mediaproducenten of verschillende bureaus op het gebied van reclame, gaming, events en branding. Je gaat vooral coördinerende, uitvoerende, tactische en organiserende taken verrichten.

Je ontwikkelt en beheert communities op sociale media, creëert interactie met de doelgroep en coördineert de creatie van creatieve content voor organisaties. Je zorgt ervoor dat de organisatiedoelstelling doorvertaald wordt naar sociale media.

Je beheert en creëert content. Daarnaast stem je de content af op de verschillende kanalen. De content manager verkrijgt samen met de community manager content uit de community en volgt trends en ontwikkelingen.

Als online marketeer heb je kennis van SEO & SEA en social advertising. Je bedenkt strategieën voor e-mailmarketing, sociale media marketing en mobile marketing.

Je bent verantwoordelijk voor het community management op diverse sociale media platformen. Je ontwikkelt, activeert en beheert de verschillende platformen en zet deze op verschillende manieren voor de organisatie in. Je ziet toe op een goed gebruik van de social media, coördineert en rapporteert over de kwalitatieve en kwantitatieve resultaten. Je houdt klanten op de hoogte en onderhoudt contact met deze klanten via deze platformen.

Doorstuderen

Nadat je de Associate degree hebt behaald, kun je eventueel doorstuderen bij een bacheloropleiding. Of je een versnelde route kunt volgen, hangt af van de bachelor die je kiest. 

Let op: De deeltijdvariant van de bachelor Communicatie wordt enkel aangeboden als er voldoende inschrijvingen zijn.

Bekijk je doorstroommogelijkheden

Locatie

Waar ga je studeren?

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen