Menu English

Zelfmanagementondersteuning door verpleegkundigen aan patiënten met onbegrepen gedragingen

Project van Vitale Delta
Publicatiedatum: 07 december 2020

Heftige emoties zoals angst, verdriet en boosheid maken het contact met patiënten regelmatig uitdagend. Verpleegkundigen hebben veelal moeite met patiënten die zelfbeschadigend gedrag vertonen, agressief zijn, veeleisendheid zijn, op negatieve manier om aandacht vragen, afhankelijk zijn, zwart/wit denken, bedriegen, manipuleren of ontremd gedrag vertonen. Recent onderzoek naar de huidige kennis en vaardigheden van verpleegkundigen in het bieden van zelfmanagementondersteuning aan patiënten met voor hen onbegrepen gedragingen ontbreekt tot op heden.

Toon:

Projectbeschrijving

Het project bestaat uit drie onderdelen:

  1. Een meervoudige casestudie naar de uitdagingen van verpleegkundigen in het ondersteunen van patiënten met voor hen onbegrepen gedrag opgezet.
  2. Een vignettenstudie naar de attitudes van verpleegkunde studenten en docenten ten opzichte van patiënten met onbegrepen gedragingen uitgevoerd.
  3. Tot slot wordt een ‘trainingshulpmiddel’ ontwikkeld met als doel (student) verpleegkundigen beter toe te rusten op het bieden van zelfmanagementondersteuning aan patiënten met door hen onbegrepen gedragingen.

Verbinding met het onderwijs

In alle deelprojecten zullen één of meerdere studenten (hbo-v of minor psychiatrie) betrokken worden.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen