Menu English

Zelfmanagementondersteuning door verpleegkundigen aan patiënten met onbegrepen gedragingen

Project van Vitale Delta
Publicatiedatum: 07 december 2020

Heftige emoties zoals angst, verdriet en boosheid maken het contact met patiënten regelmatig uitdagend. Verpleegkundigen hebben veelal moeite met patiënten die zelfbeschadigend gedrag vertonen, agressief zijn, veeleisendheid zijn, op negatieve manier om aandacht vragen, afhankelijk zijn, zwart/wit denken, bedriegen, manipuleren of ontremd gedrag vertonen. Recent onderzoek naar de huidige kennis en vaardigheden van verpleegkundigen in het bieden van zelfmanagementondersteuning aan patiënten met voor hen onbegrepen gedragingen ontbreekt tot op heden.

Toon:

(Beoogde) resultaten

  • Inzicht in de uitdagingen die verpleegkundigen ervaren in het ondersteunen van patiënten met voor hen onbegrepen gedrag.
  • Inzicht in de attitudes van verpleegkundige docenten en studenten ten opzichte van patiënten met voor hen onbegrepen gedrag.
  • Aanpak voor het toerusten van (toekomstige) verpleegkundigen voor het ondersteunen van patiënten met voor hen onbegrepen gedrag.
  • Werken aan de verdere borging van onderzoek met als focus verpleegkundige zorg aan patiënten met onbegrepen gedrag (wel of niet voortkomende uit een psychiatrische diagnose).
  • Twee wetenschappelijke artikelen.

Publicaties

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen