Menu English

LARS: Lage Rug Support

EHealth ondersteuning voor fysiotherapeuten en cliënten in de keuze van de behandeling

In oktober 2021 start een ZonMW project dat gericht is op cliënten met chronisch aspecifieke lage rugpijn. Samen met fysiotherapeuten, cliënten én studenten wordt er een digitale keuzehulp LARS (=LAge Rug Support) ontwikkelt die cliënten helpt om samen met de fysiotherapeut de beste behandeling te kiezen. Een team van onderzoekers, met studenten uit verschillende minoren (vierdejaars) en derde jaar onderzoekprojecten gaan data verzamelen. Dit wordt gedaan in samenwerking met Hogeschool Utrecht, lectoraat co-design.

Toon:

Samenwerkingspartners

Mede aanvrager

Hogeschool Utrecht

Stuurgroep

Stichting Keurmerk Fysiotherapie, Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten (NVVR) 'de Wervelkolom', Vrije Universiteit Amsterdam

 

Vanuit de Hogeschool Utrecht zal een docent-onderzoeker voor 0.2fte aangesteld worden (30 maanden), gespecialiseerd in co-design en er worden ook enkele trainingen aangeboden aan het onderzoeksteam.  

 

 

 

Financiering

ZonMw Paramedische Zorg, kennisvragen onderzoeksagenda Fysiotherapie

Looptijd

1 oktober 2021 – 1 april december 2024

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen